austrija klanac naslovna

Ideja za jesenski izlet: Naši susjedi opet za posjetitelje otvorili senzacionalni klanac u Alpama

GREEN_300_listici_sredina

Mjesta koja vrijedi posjetiti

Austrija je dom mnogim prirodnim čudima, a jedno od najimpresivnijih je definitivno velebni Lihtenštajnski klanac u blizini Salzburga. Ovaj prirodni spektakl, koji je za posjetitelje ponovno otvoren od 1. rujna 2023. godine, zaista je jedinstvena destinacija za izlet koja nudi nezaboravno iskustvo za cijelu obitelj.

Lihtenštajnski klanac jedan je od najdužih, najdubljih i najimpresivnijih klanaca u Alpama i već na prvu oduzima dah svojom prirodnom ljepotom. Tijekom obilaska ovog klanca proći ćete kroz čak tri tunela, četiri galerije i imati priliku vidjeti 60 impresivnih mreža koje prate kanjon dužinom od 1100 metara.

Zamislite samo sve te konstrukcije i zaštitne mreže koje su morale biti prebačene u klanac helikopterom! To je bio jedan zahtjevan inženjerski pothvat koji je na koncu rezultirao novom prirodnom atrakcijom, a koji posjetiteljima pruži jedinstven pogled na nevjerojatna čuda prirode ovoga kraja.

No, najupečatljivija atrakcija klanca definitivno je prepoznatljivo spiralno stubište imena ‘Helix’ koje vas vodi 30 metara u dubinu klanca i pruža spektakularne poglede na prirodu koja vas okružuje. Spuštajući se ovim spiralnim stubištem, svjedočite prizorima moćnih vodopada, a ako imate sreće, možda ćete i ”uloviti” prizor duge koja se često pojavljuje u sitnoj vodenoj prašini.

Najsigurniji klanac u Europi

Klanac Lihtenštajn nije samo impresivan po svojoj prirodnoj ljepoti, već i po svojoj sigurnosti. Naime, u klanac je instaliran nadzorni sustav koji detektira pomake u stijenama u milimetarskom rasponu, čime se osigurava posve siguran boravak posjetitelja.

Stoga, ako još uvijek tražite idealno mjesto za vaš prvi jesenski izlet, predlažemo da doživite ovo čudo prirode i na jedinstven način osjetite ljepotu austrijskih Alpa.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.