šetnica naslovna

Prekrasna šetnica u blizini Šibenika: Za šetnju, trčanje ili bicikl, a noću je osvjetljavaju solarne svjetiljke

GREEN_300_listici_sredina

Hrvatska obala

Ova se šetnica nalazi blizu Šibenika, dužine je oko 4 kilometra i povezuje područje od uvale Paninkovac do otočića Školjića pred Tvrđavom sv. Nikole.

Osim zapanjujućih otočića i prekrasnih plaža, Lijepa Naša može se pohvaliti i velikim brojem prekrasnih šetnica uz more, od kojih smo na svoju bucket listu dodali i predivnu šetnicu koja se nalazi u blizini Šibenika, i sasvim smo sigurni kako će vas oduševiti na prvi pogled!

Riječ je o šetnici kroz kanal sv. Ante, koja još uvijek nije toliko razvikana i popularna među turistima, usprkos prekrasnom panoramskom pogledu i kulturnim vrijednostima koji nudi. Šetnica je duga oko 4 kilometra i povezuje područje od uvale Paninkovac do otočića Školjića pred Tvrđavom sv. Nikole. Do same šetnice se u kanalu može doći automobilom, pješice ili biciklom, iz uvale Paninkovac u Šibenskom zaljevu ili cestom prema Zablaću iz uvale Škar.

Za obilazak šetnice u jednom smjeru, potrebna su vam oko dva sata, a sama šetnica pruža jedinstveno iskustvo prelijepog obilaska netaknute prirode te mogućnost nenadmašnog panoramskog pogleda na cijeli grad i šibenski arhipelag s nekoliko lokacija, uključujući i prekrasne uvale s kristalno čistim more. Šetnica je pogodna za obiteljske šetnje i razgledavanja, organizirane turističke grupe, rekreativno trčanje i vožnju biciklom koju ćete još dugo pamtiti.

Ono što nam se posebno svidjelo jest činjenica da stazu možete posjetiti i tijekom noći, što je zasigurno dobra ideja za sve one koji planiraju posjetiti šibenski kraj tijekom ljeta, kada je, usudili bismo se reći, prevruće za kilometarske šetnje na suncu. Put će vam osvjetliti solarne svjetiljke postavljene uz samu stazu, a koje cijelom mjestu daju jednu zaista posebnu atmosferu koju morate iskusiti barem jednom u životu!

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.