Tikvice su pravi simbol ljeta, ima ih na svakom koraku, a tako su lagane i odlične da pašu u puno jela. Ipak, bez obzira na sezonu, one su aktualne tijekom cijele godine i baš zato tikvice volimo na milijun načina! Donosimo vam provjeren recept za špagete s tikvicama za čiju vam pripremu ne treba više od pola sata, a količine su dovoljne za dvije osobe.
Sastojci
za 4 osobe
350 g špageta
sol
1 luk (100 g)
6 malih tikvica (oko 500 g)
4 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
sok 1 limuna
1 žličica Vegete
sir ribanac za posluživanje
Priprema
1. Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu.
2. Za to vrijeme narežite luk na ploške, a tikvice na tanke ploškice.
3. Na zagrijano ulje u široj tavi popecite luk da postane staklast. Dodajte tikvice i sve zajedno popecite uz miješanje.
4. Zatim dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i Vegetu Natur. Umiješajte skuhane i ocijeđene špagete.
Pogledajte video:
Posluživanje: Jelo maknite s vatre i poslužite posuto listićima sira.
Savjet: Jelo će dobiti posebnu aromu pospete li ga poprženim pinjolima.