COOLINARIKA DONOSI

Donosimo recept za brzu, zdravu i ukusnu juhu s kojom ćete oduševiti cijelu obitelj

GREEN_300_listici_sredina

Nutritivna bomba koja poboljšava zdravlje

Puna vitamina, vlakana i minerala s dodatkom jaja i tosta, sjemenki bundeve i svježeg bilja, ova krem juha visokovrijedan je i cjelovit obrok.

Šparoge su izuzetno zahvalna namirnica u nutricionizmu s obzirom na to da su niske energetske, a visoke nutritivne vrijednosti te im je širok spektar uporabe u prehrani. Pri tome, i divlje i kultivirane šparoge mogu se skladištiti u vlažnoj krpi u hladnjaku 3–4 dana.

Izdvajamo provjereno dobar recept za juhu od ove vrhunske namirnice za čiju pripremu vam treba 40 minuta, a količina je dovoljna za četiri osobe.

Juha je poželjan obrok u sva godišnja doba. Hrani nas, grije, hidrira i vraća dobro raspoloženje. Puna vitamina, vlakana i minerala s dodatkom jajeta i tosta, sjemenki bundeve i svježeg bilja visokovrijedan je i cjelovit obrok.

Sastojci

za 4 osobe
200 g krumpira
500 g šparoga (bijelih ili zelenih)
20 g maslaca
100 g luka
½ vezice peršina
50 ml bijelog vina
2 žličice Vegete Natur
100 ml slatkog vrhnja
4 popržene ploške bageta
1 žlica poprženih sjemenki bundeve
1 žlica narezanog vlasca

Priprema
1. Krumpir ogulite i narežite, a šparoge očistite od zadebljanih dijelova.
2. Na zagrijani maslac stavite narezani luk i kratko popecite da postane staklast. Dodajte krumpir, šparoge, nasjeckani peršin i ulijte toliko vode da pokrije sastojke.
3. Pustite neka zakipi i kuhajte oko 25 minuta. Potkraj kuhanja ulijte bijelo vino i dodajte Vegetu Natur.
4. Kratko ohladite, usitnite štapnim mikserom, vratite na vatru, po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću i ulijte slatko vrhnje. Juha je gotova kad zakipi.
Posluživanje 

Juhu rasporedite u tanjure. U svaki tanjur stavite plošku kruha i sve pospite sjemenkama bundeve i vlascem pa poslužite.

Savjet: Dio kuhanih šparoga ostavite za ukrašavanje juhe.

Ovdje provjerite razliku između divljih i uzgojenih šparoga.

PHOTOS BY: Coolinarika, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.