thumbnail_c1

Coolinarika zdravi i ukusni recepti od sada i na Green.hr-u

GREEN_300_listici_sredina

Prva ovakva suradnja

Coolinarika, kao vječna inspiracija vještim i manje vještim u kuhinji i Green.hr, uskoro će zajedničkim snagama puniti virtualnu policu recepata! Svakog utorka i petka na prvom portalu u regiji koji svakodnevno motivira tisuće ljudi da okrenu novi, zeleni list, moći ćete pronaći ideje za fantastična jela!

Coolinarika, omiljena destinacija, koja je već gotovo dva desetljeća brojnim fanovima neiscrpni kulinarski izvor inspiracije obiteljskih ručkova, prijateljskih okupljanja i romantičnih večera, u suradnji s GREEN.HR-om prvi će puta čitateljima ponuditi recepte za ukusna i uravnotežena jela, u skladu s održivim načelima življenja.

Odgovore na pitanja kako napraviti ukusnu vegansku sarmu, koji su jednostavni koraci u izradi zdravih, a ukusnih pita ili što sve ide u gulaš bez mesa, moći ćete saznati u našoj novoj rubrici.

Fokus stavljamo na zero-waste principe, gdje se svaka stavka maksimalno iskorištava, gdje nema nepotrebnog bacanja i nezdravih namirnica. Naglasak je na zdravim obrocima za čovjeka, ali i za prirodu.

Raznovrsni recepti

Svjesni činjenice da je ponekad izazovno prijeći na drugačiji tip prehrane,  moći ćete pronaći raznovrsne recepte i savjete – kako za početnike, tako i za one koji su vještiji u kuhinji.

Riječ je o prvoj suradnji ovakvog tipa na tržištu, a koja pokazuje da naša najveća kompanija – Podravka u čijem je vlasništvu Coolinarika, prepoznaje vrijednosti održivog življenja.

Osim što primjenjuju nove standarde za izvještavanje o ekonomskim, društvenim, ali i okolišnim utjecajima, za koji su 2016. godine osvojili nagradu Green Frog, Podravka ide korak dalje. Svojim potrošačima, osim kvalitetnog proizvoda, sada će isporučivati ideje i inspiraciju za njihovu potrošnju na održiviji način.

Tako se Podravka može pohvaliti i svojom nutritivnom strategijom za razdoblje do 2027. kojom potvrđuje usmjerenost na zdravu, uravnoteženu te održivu prehranu kroz razvoj novih i inoviranih proizvoda.

Kroz nutritivnu strategiju fokus Podravke je i na razvoju novih i obnavljanju postojećih receptura proizvoda, kako bi u svim prilikama bili dostupni zdravi i visokokvalitetni proizvodi adekvatne hranjive vrijednosti te izvrsnog okusa.

Naglasak na ekologiji i održivosti 

Činjenica da velike kompanije poput Podravke naglasak stavljaju na održivu prehranu, inspiracija je svim manjim i srednjim poduzetnicima da učine isto, ali i poticaj samim potrošačima da okrenu zeleni list. Upravo iz tog razloga našli smo se na istoj stranici.

Redakcija GREEN.HR-a svakim se danom trudi donijeti najnovije i najtočnije informacije iz svijeta zaštite okoliša i klimatskih izazova, inspirativne priče pojedinaca koji ovo društvo čine boljim, a sada i vrhunske recepte koje ćemo isprobati prije svake objave!

PHOTOS BY: Coolinarika / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.