8e87e838eb12607640357bc0cef2ddad

Dok čekamo drugu, prisjetimo se prve sezone dokumentarne serije “Down to Earth”…

GREEN_300_listici_sredina

Potiče na promjene na malo drugačiji način

U moru novih dokumentaraca o prirodi, putovanjima i očuvanju okoliša, jedan nam je malo prošao ispod radara. Nakon dokumentaraca vođenih jednim od najvećih zagovornika očuvanja prirode, David Attenboroughom, teško ćemo nekog drugog shvatiti ozbiljno. Ali možda je ponekad baš u tome i poanta...

“Down to Earth” je dokumentarac predvođen glumcem Zacom Efronom i wellness stručnjakom Darinom Olienom. Iskreno, isprva nam se činio možda manje bitan. Osim što je oku ugodan, nismo vjerovali da od glumca Zaca Efrona možemo nešto puno naučiti. No kada smo mu napokon dali priliku, ugodno smo se iznenadili. Osim što smo zajedno s glavnim akterima vidjeli predivna mjesta i prirodu, naučili smo nešto i o lokalnoj kulturi, prehrani i običajima, klimatskim promjenama i obnovljivoj energiji, a na kraju i zaista ostali potaknuti da učinimo više.

Zac možda ne zna puno o svemu, no to zapravo daje čar ovom dokumentarcu jer se možete poistovjetiti s njim u mnogim situacijama. On je osoba koja želi biti više od glumca, želi naučiti, pomoći planeti i ljudima i dati nam informacije kako. Efron je u ovom dokumentarcu u središtu kao entuzijastičan domaćin, koji vodi gledatelje na turneju po svijetu i bavi se pitanjima klimatskih promjena zajedno sa suvoditeljem i velikim nutricionističkim znalcem, Darinom Olienom koji je i autor knjige “Superživot”.

U jednoj epizodi uživate u znamenitostima i zvukovima Pariza, u drugoj učite o obnovljivim izvorima energije dok uživate u prirodi Islanda, a zatim se čudite predivnoj divljini (i voćkama za koje nikad nismo čuli) Iquitosa u Peruu ili mnogobrojnim stogodišnjim stanovnicima Sardinije.Na neki način, Efron je skoro kao trojanski konj za očuvanje okoliša, za sve svoje obožavatelje koji prije ovoga možda nisu nikada ni razmišljali o klimatskim promjenama.

Čak i ako obožavatelji pogledaju dokumentarac isključivo zbog njega, barem će nešto usput naučiti. Nakon što je prva sezona postala jedan od većih hitova 2020., početkom godine je najavljeno snimanje i druge sezone koja se odvija u Australiji. U ovoj novoj sezoni Zac i Darin putuju po Australiji u potrazi za zdravim, održivim načinima života. Domaćini dovode gledatelje na prekrasna mjesta gdje traže održive prakse na prosvjetljujući i obrazovan način, prihvaćajući lokalnu kulturu, hranu i običaje tijekom cijelog putovanja. Premijera druge sezone se očekuje početkom 2022. godine, a do tada uživajte u prvoj sezoni koju možete pogledati na Netflixu.

PHOTOS BY: Netflix / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.