ibrahim-razzan-3wb4KYqGXLU-unsplash

Cijeli svijet hvali ovaj Netflixov dokumentarac koji morate pogledati: ‘Ne mogu naglasiti koliko je ovo dobro’

GREEN_300_listici_sredina

'Nećete požaliti'

Ronjenje na dah je ekstreman i opasan sport u kojem natjecatelji pokušavaju zaroniti na nezamislive dubine i zadržati dah pod vodom do ponovnog izranjanja bez upotrebe ronilačke opreme.

Ljudi diljem svijeta ozbiljno hvale novi Netflixov dokumentarac o ronjenju na dah. Simboličnog naziva “Najdublji dah”, autorice Laure McGann, tek je stigao na popularnu streaming platformu, a već broji stotine odličnih recenzija.

Dokumentarac prati priču para koji se bavi ronjenjem na dah – Alessija Zecchinija i Stephena Keenana koji se udružuju kako bi oborili svjetske rekorde.

POGLEDAJTE TRAILER:

Ronjenje na dah je ekstreman i opasan sport u kojem natjecatelji pokušavaju zaroniti na nezamislive dubine i zadržati dah pod vodom do ponovnog izranjanja bez upotrebe ronilačke opreme.

Bez spoilera

Nećemo vam otkrivati radnju ovog genijalnog dokumentarca, samo ćemo vam reći da vas očekuje napetost, dramatičan preokret i fantastični kadrovi.

Naime, Zecchini je roniteljica iz Italije koji je u ožujku već postavila svjetski rekord u ronjenju na dah. Paralelno, Keenan s Islanda ima školu ronjenja na dah, a njih se dvoje udružuju kako bi zajedno postavili još veće rekorde.

Dokumentarac je publiku, kako pišu na društvenim mrežama, potpuno oduševio, ali i zaprepastio.

“Najdublji dah na Netflixu je najbolji dokumentarac koji sam ikad vidio u životu. Ne mogu naglasiti koliko je ovo bilo dovoljno dobro. Možda najzadivljujućija priča ikada ispričana”, jedan je od komentara.

“Najdublji dah na Netflixu je izvanredan, odmah ga pogledajte. Najbolji dokumentarac koji sam ikada vidio o nekim izvanrednim ljudima koji pomiču granice slobodnog ronjenja i života”, napisao je drugi korisnik.

“Još jedan emotivan, tragičan, srcedrapajući dokumentarac. I mene su zaustavili dah od stvarnih snimaka. Prekrasno napravljen, The Deepest Breath jednostavno je jedan od najboljih.”

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.