p066jjjg

Dokumentarac legendarnog Davida Attenborougha vodi vas u vrtove Buckinghamske palače s kraljicom u glavnoj ulozi

GREEN_300_listici_sredina

Kraljičin zeleni planet

Ako je itko mogao zaviriti u vrtove kraljičine rezidencije, onda je to svakako legendarni Sir David Attenborough. Njih dvoje bili su veliki prijatelji i vršnjaci s kojim je preminula Elizabeta II. snimila i dokumentarni film u kojemu otkriva svoju biljnu oazu kao i zeleno naslijeđe projekt "Queen's Commonwealth Canopy" čiji je cilj stvoriti globalnu mrežu zaštićenih šuma u svakoj od 53 zemlje Commonwealtha.

Četvrtak, 8. rujna 2022. godine novi je datum koji će u povijesti biti zauvijek upamćen. Mnogi to nazivaju početkom nove ere, odnosno krajem jedne koju je svakako obilježila kraljica Elizabeta II. Naredni dani u Velikoj Britaniji posvećeni su isključivo žalovanju zbog odlaska 96-godišnje kraljice koja je iza sebe ostavila 70 godina rada u službi naroda. Oči cijelog svijeta trenutno su uperene u Ujedinjeno Kraljevstvo, a mnogi Elizabeti II. odaju počast na razne načine.

Osim dnevnih vijesti u čijem je prvom planu upravo preminula kraljica, dio televizijskog programa također je posvećen njoj. Od filmova do dokumentaraca koji će se “vrtiti” na televizijama diljem svijeta, mi smo izdvojili dokumentarni film koji je kraljica snimila s legendarnim Davidom Attenboroughom koji je upravo od nje dobio i titulu Sir.

Ovaj prirodoslovac i autor nagrađivanih dokumentarnih filmova s kraljicom je dugi niz godina bio i prijatelj, a kako i ne bi kad su njih dvoje bili vršnjaci, ali i veliki ljubitelji prirode. Dokumentarni film “The Queen’s Green Planet” prati Davida i Elizabetu II. kako šeću vrtovima Buckinghamske palače. Njih dvoje snimljeni su kako čavrljaju dok šeću imanjem, uživaju u raskoši biljnog svijeta i istovremeno komentiraju buku helikoptera koji kruži iznad. 

Dokumentarac je objavljen 2018. godine, a David je proveo neko vrijeme družeći se s Njezinim Veličanstvom kako bi javnosti predočio njezino zeleno naslijeđe projekt Queen’s Commonwealth Canopy čiji je cilj stvoriti globalnu mrežu zaštićenih šuma u svakoj od 53 zemlje Commonwealtha.

PHOTOS BY: imdb screenshot, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.