hannah-suddaby-O5UD5aZG9mI-unsplash

Biser naše obale zabranio dolazak s kovčezima na kotačiće: ‘Građanima je dosta buke’

GREEN_300_listici_sredina

Kazne od gotovo 300 eura!

Osim toga, turisti su već sada upozoreni da ne šetaju kućne ljubimce bez povodca, da se ne penju na spomenike ili da ne hodaju uokolo bez majice.

Dubrovnik, omiljena turistička destinacija, uvodi nova pravila. Posjetitelji ovog bisera Jadrana više neće moći vući kovčega na kotačićima po njegovim zavojitim cestama. Drugim riječima, ako planirate posjetiti Dubrovnik, svoje ćete torbe morati nositi.

Za sve one koji ovu odluku ne planiraju poštovati predviđena je kazna u iznosu od 265 eura, prenosi Večernji.

Novu je politiku uveo gradonačelnik Mato Franković koji je kazao da je riječ o pokušaju suzbijanja zagađenja bukom. Naime, lokalno se stanovništvo žalilo na pretjeranu buku, dosadilo im je, kažu, da ih noću budi zvuk putnika koji udaraju kovčezima po kamenim ulicama grada.

Samo početak?

Zapravo, prema gradonačelniku, ova pravila samo su početak. Od studenoga se u lokalnoj samoupravi nadaju da će se zajedničkim snagama riješiti kovčega u Dubrovniku, uvodeći sustav po kojem će se torbe odlagati izvan grada, a do smještaja prevoziti kurirom. Zvuči elegantno i, potencijalno, prilično skupo.

Dubrovnik uvodi nova pravila - zabrana kovčega na kotačiće

Osim toga, turisti su već sada upozoreni da ne šetaju kućne ljubimce bez povodca, da se ne penju na spomenike ili da ne hodaju uokolo bez majice, a sve kako bi iskazali poštovanje prema gradu.

PHOTOS BY: Profimedia, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.