geio-tischler-7UzcL8XhhbA-unsplash

Dubrovnik ide korak dalje: Postavili su više od 1000 LED svjetiljki

GREEN_300_listici_sredina

Za uštedu energije i smanjenje onečišćenja

U ugovorenom roku od 120 dana na području Dubrovnika bit će postavljeno i zamijenjeno ukupno 3739 novih LED rasvjetnih tijela, čime će noćne vizure Dubrovnika dobiti posve novi izgled!

Dubrovnik sve više ulaže u zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sada su u više od 50 dubrovačkih ulica postavili 1300 novih energetskih učinkovitih i ekološki prihvatljivih LED svjetiljki.

Kako su priopćili iz Grada Dubrovnika, to je više od jedne trećine ukupnog broja svjetiljki koje će se postaviti u okviru modernizacije i rekonstrukcije sustava javne rasvjete na čitavom gradskom području.

Rasvjetna tijela koja se postavljaju u okviru projekta ‘Modernizacija javne rasvjete Grada Dubrovnika’ osiguravaju ravnomjernu osvijetljenost javnih površina. Njihovim korištenjem, naveli su u priopćenju, ne dolazi do neželjenog rasipanja svjetlosti izvan prostora kojeg je potrebno osvijetliti, čime se efikasno sprečavaju efekti svjetlosnog onečišćenja.

Noćne vizure Dubrovnika 

U ugovorenom roku od 120 dana na području čitavog grada bit će, u fazama, postavljeno i zamijenjeno ukupno 3739 novih LED rasvjetnih tijela čime će noćne vizure Dubrovnika dobiti posve novi izgled.

Dubrovnik

Realizacijom navedenog projekta postiže se ekološki benefit smanjenja svjetlosnog onečišćenja, dok će s financijske strane biti ostvarene značajne uštede koje će se ogledati kroz smanjenju potrošnju električne energije i manje troškove održavanja.

Izvođač radova je tvrtka Veritas Esco iz Splita, a vrijednost ugovora potpisanog sredinom prosinca 2022. godine iznosi 829.185,75 eura.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.