mana5280-wPHjIKGTAiI-unsplash

Dubrovnik dobiva 23 podzemna spremnika i kreće u podizanje ekološke svijesti građana

GREEN_300_listici_sredina

Za zeleniji Dubrovnik

Gradu Dubrovniku odobrena su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 724.835,74 kuna s PDV-om za projekt “Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik”. Tako u Grad stiže 23 podzemnih spremnika, a za građane će se osigurati i edukacijske radionice kako razdvajati otpad te kako ga što manje stvarati.

Kroz projekt ukupne vrijednosti 1.812.089,36 kuna s PDV-om Grad Dubrovnik nabavit će 23 podzemna spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada volumena tri kubična metra, a predviđeno je i održavanje četiri edukativne radionice te tiskanje promotivnog materijala. Osnovne prednosti ovakvih spremnika, uz veliki kapacitet, jesu primjereniji vizualni izgled i manji broj odlagališta na ulicama, smanjenje neugodnih mirisa, uštede na prostoru te dugi vijek eksploatacije samih spremnika.

Projekt “Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ u listopadu 2022. godine prijavljen je na Javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz zatraženi iznos sufinanciranja 40% ukupne vrijednosti projekta, odnosno 724.835,74 kuna, koliko je i odobreno. Sredstva Fonda osigurana su Odlukom o raspodjeli rezultata i načinu korištenja viška prihoda u 2022. godini.

Projektom Grada Dubrovnika će se kroz nabavu podzemnih spremnika uspostaviti kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unaprjeđenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima. Kroz edukacijske radionice i promotivne aktivnosti cilj je podizati svijest građana i educirati ih o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade.

PHOTOS BY: Unsplash, Grad Dubrovnik / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.