erik-mclean-GjCx5KhulZI-unsplash (1)

Od Ploča do Iloka: Ovo su hrvatski gradovi koji pokreću akciju čišćenja okoliša

GREEN_300_listici_sredina

Pobjednik osvaja 42.000 eura!

Riječ je o projektu “Od izvora do mora“ koji ima za cilj promociju zaštite vodnog bogatstva Hrvatske kao i poticanje na primjereno odlaganje otpada.

Čak 28 hrvatskih gradova organizirat će jednodnevnu akciju čišćenja u razdoblju od 15. travnja do 31. svibnja, a tri najuspješnija, po jedna iz svake kategorije, podijelit će nagradu od 42.000 eura, koja je namijenjena za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

Riječ je o projektu “Od izvora do mora“ koji ima za cilj promociju zaštite vodnog bogatstva Hrvatske kao i poticanje na primjereno odlaganje otpada. Ovogodišnja novina je upravo spomenuti nagradni fond i sanja drveća u urbanim sredinama kako bi se pojačala apsorpcija ugljikovog dioksida te snizila temperatura zraka, javlja Morski.hr.

Od Ploča do Iloka 

Bodovat će se broj okupljenih volontera te količina prikupljenoga otpada, a u dogovoru s pobjednicima tijekom jesenskih mjeseci održat će se i akcije sadnje, nakon čega će im biti dodijeljene i posebne plakete.

U kategoriji malih gradova (do 15 tisuća stanovnika) sudjelovat će: Crikvenica, Ilok, Korčula, Lipik, Ludbreg, Mali Lošinj, Otočac, Ploče, Vodnjan – Dignano, Zabok i Zlatar.

U kategoriji srednjih gradova (od 15 do 35 tisuća stanovnika) sudjelovat će: Čakovec, Daruvar, Duga Resa, Ivanec, Koprivnica, Makarska, Sveta Nedelja, Vinkovci, Virovitica i Zaprešić.

U kategoriji velikih gradova (više od 35 tisuća stanovnika) ove će godine sudjelovati: Bjelovar, Rijeka, Osijek, Split, Varaždin, Velika Gorica i Zadar.

PHOTOS BY: Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.