325842264_3244434949141212_6178864614266607113_n

80-godišnja pjevačica glazbom spašava prirodu. Novim albumom želi obnoviti europsku Amazonu

GREEN_300_listici_sredina

Za svaki prodani album sade autohtono stablo

Silvia Dan, talentirana pjevačica i autorica pjesama, nedavno je izdala svoj prvi album, a sav prihod od prodaje albuma bit će doniran za obnovu rijeke Mure koja je važno prirodno stanište za mnoge ugrožene biljne i životinjske vrste.

Silvia Dan iz Rumunjske narodne pjesme naučila je na bakinom koljenu dok su zajedno na malom imanju u Karpatima čuvale stoku. Silvia je danas talentirana 80-godišnja pjevačica i autorica pjesama, nedavno je izdala svoj prvi album “Interbeing” koji ne samo da ističe njezin golemi glazbeni talent, već ima i dodatni cilj. Sav prihod od prodaje albuma bit će doniran za obnovu jedne od najvažnijih prirodnih okoliša Europe – europsku Amazonu.

Obnova je jako važna

Rijeka Mura, koja prolazi kroz Silvijinu rodnu zemlju, je iznimno važna za očuvanje biološke raznolikosti u Europi i dom je mnogim ugroženim biljnim i životinjskim vrstama, uključujući i neke koje se ne mogu naći nigdje drugdje u svijetu. Međutim, ljudska djelatnost u obliku brana, kanala i drugih građevina ugrozila je njezinu prirodnu ravnotežu. Stoga je obnova Mure izuzetno važna, a Silvia Dan i njezin album žele pomoći u tome.

Album je snimljen u udaljenom selu Nucsoara, gdje je Silva poznata po čistoj ljepoti svog glasa, zahvaljujući umjetnici Nico de Transilvania. Tim umjetnika, videografa, fotografa i glazbenika otputovao je u selo 180 km sjeverno od Bukurešta kako bi snimali sa Silvijom i lokalnim glazbenicima na tradicionalnim rumunjskim flautama.

To je područje koje je poznato po svojim starim šumama u kojima žive risovi, vukovi i medvjedi. Ilegalna sječa šuma ozbiljno je pogodila regiju, pa se albumom nadaju da će obnoviti dio štete. Svaka prodana kopija albuma ići će za sadnju autohtonih stabala koja su pravilno zaštićena zakonom. Do sada je organizacija zasadila 150.000 stabala u posljednje tri godine.

Cijeli album inspiriran je prirodom

Album se sastoji od 10 pjesama koje su nadahnute životom i putovanjima Silvije Dab, a pokrivaju teme poput prijateljstva, ljubavi, gubitka i pronalaska sebe. Njezin glas zvuči kristalno jasno i emotivno, a glazba je predivna mješavina akustičnih gitara, klavira i drugih instrumenata. Silvia Dan nije samo talentirana glazbenica, već i strastvena čuvarica prirode. Njezina ljubav prema prirodi i njezinoj važnosti odražava se u svakoj pjesmi na albumu.

Kupovinom albuma “Interbeing”, ne samo da ćete uživati u prekrasnoj glazbi, već ćete dati i svoj doprinos očuvanju jednog od najdragocjenijih prirodnih okoliša u Europi. Kao što Silvia Dan pjeva u jednoj od pjesama na albumu: “Mi smo svi dio iste prirode, istog života, iste ljubavi. Pomozi nam da sačuvamo ovaj svijet za sebe i za buduće generacije”.

Svi koji žele podržati Silviju Dan i njezinu inicijativu mogu posjetiti njezinu web stranicu gdje mogu kupiti album.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.