Pjevačica Lorde iz ekoloških razloga neće objaviti album u fizičkom izdanju

GREEN_300_listici_sredina

Zvuk zarazne i koketirajuće energije ljeta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kantautorica Lorde izdaje novi album pod nazivom "Solar Power", što u prijevodu znači solarna energija, a mlada Novozelanđanka hrvatskih korijena nastoji da album opravda svoj naziv.

Najnoviji album sadržavat će 12 pjesama i bit će objavljen 20. kolovoza, ali neće ga se moći kupiti u fizičkom CD izdanju, “Nisam željela stvoriti nešto što će za dvije godine završiti na odlagalištu otpada. Željela sam napraviti nešto što simbolizira moju predanosti postavljanju pitanja našim sustavima i stvaranju nečega s namjerom i osjetljivošću”, napisala je višestruka dobitnica Grammyja svojim obožavateljima.


Umjesto toga, novi će album biti objavljen s nečim što se naziva Music Box. Takozvana kutija napravit će se od stopostotno biorazgradivog materijala i uključivat će preuzimanje albuma visoke rezolucije s dodatnim pjesama, pristup ekskluzivnom sadržaju, poster, knjižicu i ručno ispisana pisma, objašnjeno je na web stranice pop zvijezde. “Na samom početku stvaranja ovog albuma odlučila sam da želim stvoriti ekološku alternativu CD-u”, objasnila je na svojoj web stranici. “Željela sam da ovaj Music Box bude sličan veličini, obliku i cijeni CD-a, da stoji uz bok CD-u u maloprodaji, ali da bude nešto što se izdvaja i što je posvećeno razvoju naravi modernog albuma”.


Novi album odaje počast okolišu na materijalan, ali i na umjetnički način. “Album je proslava prirodnog svijeta, pokušaj ovjekovječenja dubokih, transcendentnih osjećaja koje imam kada sam na otvorenom”, rekla je za Billboard. “U trenucima muke, tuge, zaljubljenosti ili zbunjenosti, okrećem se prirodi za odgovorima. Naučila sam izdahnuti i povezati se s prirodom. Ovaj album je rezultat toga”.
Album je Lordein prvi album nakon Melodrame iz 2017. godine. Prvotno je trebao biti objavljen u lipnju 2020. godine, ali Lorde je pomaknula datum zbog smrti kućnog ljubimca krajem 2019. “Svjetlo koje je za mene uvijek bilo upaljeno se ugasilo. Svijetla energija koju sam vam pokušala prenijeti je nestala”, rekla je tada.

Osim što izdaje novi album, Lorde iduće godine kreće na turneju u sklopu koje će posjetiti mjesta koja je osobno odabrala. U Šibeniku je odabrala Tvrđavu sv. Mihovila, a koncert bi se trebao održati 18. lipnja 2022. godine. Ulaznice za koncert na šibenskoj tvrđavi u prodaju idu ovog petka, 25. lipnja, u 10 sati po cijeni od 330 kn. Dostupno ih je svega 1050, a po narudžbi je moguće kupiti maksimalno četiri ulaznice.

PHOTOS BY: Guliver Image, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.