pexels-leah-kelley-5091171

Znamo za jedan genijalan festival knjiga i planina nadomak Zagreba

GREEN_300_listici_sredina

Četverodnevno književno događanje koje ćete i kao planinar obožavati

"Brdo knjiga" festival je koji vam predlažemo da posjetite za nadolzeći vikend posebice ako ste ljubitelj planinarenja, bivanja u prirodi, a uz to volite i knjige ovakve tematike. Samoborsko gorje, ali i lokacije u samom gradu oduševit će vas programom i gostima.

Ako ste ljubitelji prirode, planinarenja, a uz to obožavate čitati i zanima vas literatura vezana za planine, znamo odlično mjesto za vaš nadolazeći izlet. Riječ je o festivalu “Brdo knjiga” koji se od 18. do 21. svibnja održava na samoborskim lokacijama, uključujući i onu na Žumberku, popularnom planinarskom izletištu.

Međunarodni festival koji spaja planine i književnost

Organizatori ovog planinarsko-književnog festivala prvom redu imaju želju čvršće povezati planine i knjige i tu vezu popularizirati u javnosti. “Od samog početka zamišljamo ga kao ugledni međunarodni festival koji će spajati planine i umjetnost; festival čiji će program dovoditi ugledna hrvatska i međunarodna imena iz svijeta planinom inspirirane literature”, ističu.

Poznata imena iz svijeta književnosti i alpinizma

U četverodnevnom programu “Brda knjiga” posjetitelji svih uzrasta moći će pronaći mnogo zanimljivosti za sebe, od čega se posebice ističu predavanja, kao i predstavljanja knjiga poznatih stručnjaka, putopisaca i planinara, među kojima se ističu Stipe Božić, Iztok Tomazin, Edo Popović, Ivica Prtenjača, Vedran Mlikota i mnogi drugi. Festival se održava na pet lokacija u Samoboru, a cjelokupni program istražite ovdje. Ulaz na sva događanja je besplatan.

PHOTOS BY: Facebook, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.