Akcija mladih skupljala viškove knjiga svojih sugrađana pa Murter dobio dvije eko knjižnice

GREEN_300_listici_sredina

"Uz knjižnicu našu, mozak na pašu"

Da kad se vrijedne ruke slože uistinu se sve i može, potvrdili su mladi s otoka Murtera koji su akcijom skupljanja viškova knjiga svojih sugrađana napravili dvije eko knjižnice na otvorenom gdje svatko može doći i posuditi neko od štiva.

Uz slogan “Uz knjižnicu našu, mozak na pašu” ovih je dana otvorena knjižnica na otvorenom na Murteru. Točnije, njih dvije, a sve zahvaljujući vrijednim i kreativnim rukama mladih otočana i otočanki koji su donirali svoje viškove knjiga ne bi li svatko svoje zimske mjesece, ali i one provedene na plaži kratio uz razna štiva koja se u njoj nalaze. Kroz projekt “Emulzija – energija mladih u lokalnoj zajednici”, financiran sredstvima Središnjeg državnog u reda za demografiju i mlade, mladi otoka Murtera osmislili su i postavili eko knjižnice, a jedan od ciljeva im je i poticati održiva ponašanja kao i razmjenu kvalitetnih sadržaja.

U listopadu je krenula akcija prikupljanja viškova knjiga uz podršku Udruge “Agronauta” koja se bavi zaštitom i istraživanjem prirode, edukacijom djece i mladih. Kako stoji na društvenim mrežama Udruge, za sve su zaslužne djevojke Cvita, Rosa, Klara i Sara koje su uz pomoć mentora, uspješno napisale i provele projekt. “Jako smo ponosni na njih i sretni što su našem Murteru pridonijele na ovakav način”, napisali su na društvenim mrežama iz Udruge. Ove eko knjižnice postavljene su na dvije lokacije plaža Luke i Trg Rudina na Murteru te već željno iščekuju svoje prve čitatelje, a bez sumnje bit će ih mnogo.

PHOTOS BY: Facebook Udruga Agronauta / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.