p1gurune1i1cvit2klgb1k37hpl5

Znamo gdje ste za vikend. Na novootvorenoj šetnici u Bakarskom zaljevu s koje pogled oduzima dah

GREEN_300_listici_sredina

Edukativna šetnica s pogledom na beskrajno plavetnilo

Ako se za vikend nalazite na riječkom području, onda definitvno neka vas put nanese u Bakar gdje se 29.travnja otvara šetnica "Črni Vrh", a osim raznih sadržaja, nudi i bajkoviti pogled na zaljev.

Ako se nadolazećeg produženog vikenda nalazite na riječkom području i željni ste šetnje u prirodi, Turistička zajednica Grada Bakra predstavlja nove interpretacijske sadržaje pa što kažete na šetnju do Črnog Vrha iznad Bakarskih Prezida? Ove subote, 29. travnja u 09:30 sati, Turistička zajednica Grada Bakra svečano će otvoriti šetnicu “Črni Vrh” i interpretacijski kutak na lokalitetu Takala.

Uređena šetnica Črni Vrh

Prije nego što krenete puteljkom na prapovijesnu gradinu, obavezno zastanite na samim Prezidima. Dosad ste mogli uživati u pogledu na Bakarski zaljev i diviti se nepreglednom suhozidu dok vam se u glavi roje pitanja: kako je ovaj krajolik dobio oblik? Tko je sve ovo izradio? Zašto baš ovdje? Sada vas na licu mjesta čekaju odgovori na ta i druga pitanja na novim interpretacijskim pločama. Zahvaljujući toj novosti, putnici namjernici će lako saznati zanimljive podatke o vinogradu i njegovom slavnom proizvodu – Bakarskoj vodici.

Nakon upoznavanja Bakarskih prezida, vrijeme je da se uspnete uređenom šetnicom Črni Vrh. Nekoliko interpretacijskih tabli oplemenilo je stazu. Otkrit će vam što je uopće gradina, upoznati vas s biljem koje dočekuje korake znatiželjnih šetača i sa šarmantnim mjestom Praputnjakom koje svojim izduženim oblikom privlači pažnju s obližnjih obronaka.

Otvorenje uz interpretacijsku šetnju

Pridružite se svečanom otvorenju šetnice u subotu 29. travnja u 09:30 sati na Bakarskim prezidima. U 10 sati počinje i posebna interpretacijska šetnja “Uspon u prapovijest”. Šetnju će voditi veliki poznavatelj Bakra i okolice Bore Štrbac. Besplatna je i dobrodošli su svi znatiželjnici, pod uvjetom da ne zaborave čvrstu obuću, sigurnu za boravak u prirodi. Sama aktivnost nije fizički zahtjevna jer je riječ o blagom i kratkom usponu.

Ako se ne stignete pridružiti svečanom otvorenju, istražite šetnicu nekom drugom prilikom uz pomoć tihih, ali rječitih, interpretacijskih ploča. Projekt uređenja šetnice „Črni vrh“ i postavljanja interpretacijskih tabela na lokalitet „Takala“ financijski su pomogli: Grad Bakar, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera.

PHOTOS BY: tz-bakar.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.