aleksandra-dementeva-NdcH-WxzWgo-unsplash

Za ljubitelje grožđa i vina Agronomski fakultet pripremio je pravu poslasticu

GREEN_300_listici_sredina

Kriteriji za upis su vrlo jednostavni

Bit će to spoj teorijskog i praktičnog učenja, a polaznici će moći obići i proizvođače vina i grožđa.

Za ljubitelje i kušače vina, ali i za sve one koji se bave proizvodnjom i uzgojem grožđa, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ponovno pokreće program cjeloživotnog obrazovanja. Riječ je o drugoj turi polaznika programa “Grožđe i vino – od vinograda do stola” koja traje 200 nastavnih sati.

Točnije, kako navodi Agroklub, svaki mjesec, tijekom ukupno deset mjeseci, održavat će se jedan tjedni blok nastave (predavanja/praktična nastava) s tim da će termini biti unaprijed utvrđeni te će se nastava u pravilu održavati u popodnevnim/večernjim satima (teorijski dio) i subotom (praktični dio).

Kriteriji su poprilično jednostavni – potrebno je imati minimalno 18 godina te završenu srednju školu. Program će započeti 24. ožujka ove godine, a trebao bi završiti u siječnju/veljači 2024. godine.

Teorijska nastava i praksa 

Tematske cjeline pojedinih blokova planirane su u najprikladnijem razdoblju godine u skladu s tehnološkim zahvatima koji se tada provode u vinogradu i vinskom podrumu. Teorijski dio održavat će se u predavaonicama Fakulteta, a praktični na pokušalištu “Jazbina” i na terenu, odnosno kod proizvođača grožđa i vina.

Zainteresirani se mogu javiti prof. Maletiću putem emaila: emaletic@agr.hr ili na broj telefona 01/4627 971 te Sonji Stanić na vitis@agr.hr ili na 01/4627 985.

Cijena programa je 1.000 eura (oslobođeno PDV-a, moguće obročno plaćanje).

 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.