Bivša glumica najnovije je ime na popisu celebrity vinara

GREEN_300_listici_sredina

Clean & organic

Organsko vino je vino napravljeno od grožđa uzgojenog na organski način, što podrazumijeva poštivanje mnogih pravila i kriterija. Bivša glumica Cameron Diaz prošle godine je predstavila brend upravo takve vrste vina, a sada u prodaji ima novu sortu...

Bivša kalifornijska glumica Cameron Diaz je oduvijek bila pobornik zdravog života, te je u skladu s time postala i autorica wellness knjiga “The Body Book” i “The Longevity Book”, gdje piše o tome kako se brinuti za svoje tijelo i zdravlje, o znanosti starenja i nudi konkretne korake koje žene mogu poduzeti kako bi stvorile zdravlje i otpornost prilikom starenja. Cameron je pokrenula ovaj novi projekt organskog vina u suradnji s prijateljicom Katherine Power, izvršnom direktoricom modne tvrtke Who What Wear, nakon večeri druženja uz vino gdje su shvatile da u biti ne znaju što se sve točno nalazi u vinu koje piju. Nakon što su malo više istražile, shvatile su da jednako kako paze da unose “clean” proizvode u prehrani, da isto zahtijevaju i od vina. Ubrzo nakon toga, Cameron je najavila da ulazi u svijet vina sa svojom kreacijom Avaline. To je vinski brend s vizijom koja naglašava transparentnost proizvodnje, a uzgoj vina certificiran je ekološki.

Kako bi vino dobilo certifikat da je organsko, mora poštivati brojna pravila u proizvodnji poput toga da je: bez upotrebe pesticida, herbicida i kemikalija, bez dodavanja aroma i filtriranja. Organsko vino je zdravije od onog kemijski obrađenog, sadrži manje sulfita što je navodno dobro za organizam, a osim toga, ako konzumirate organsko vino ujedno i čuvate i okoliš jer pomažete proizvođačima koji se bore za očuvanje prirode, za korištenje obnovljivih resursa i zaštitu vode.
Avaline obećava da su njihova vina drugačija. Ona su čista, ukusna, prirodna, veganska, napravljena od organskog grožđa i bez nepotrebnih dodataka. Da bi to postigli, pronašli su savršene i organski uzgojene sorte grožđa na području Penedésa u Španjolskoj, te su vina certificirana. Certifikate su dodijelili nadležno tijelo Katalonije (Španjolska) i Bureau Veritas Certification (Francuska), te potrošači mogu biti sigurni da se Avaline grožđe ne uzgaja s pesticidima.

Nakon što su isprva izbacili samo bijelo vino i rosé, sada Avaline u ponudi ima novo Avaline Red vino koje naravno, također ispunjava sve standarde čistog brenda. Avalinovo crno vino je lagano, s jarko crvenim voćem i nježnim aromama koje su uravnotežene sa savršenom kombinacijom začina. Napravljeno u Rhôneu u Francuskoj, Avaline Red je mješavina Grenachea i Syraha. Cameron kaže kako su “vina Avaline namijenjena da budu svakodnevna vina, bez obzira na godišnje doba”. Dodaje da se ispijanje vina zapravo temelji na raspoloženju.

Iz Avalinea napominju kako je njihova misija ovu razinu sastojaka i nutritivnu transparentnost učiniti normom. Osnovali su Avaline jer su i sami osjetili tu potrebu. Primijetili su da će kupac, koji traži “čisto” u drugim kategorijama poput hrane i kozmetičkih proizvoda, tražiti i čisto vino, a oni su odlučili odgovoriti na tu potrebu. Izvorno zakazano za kasnije izdanje, rano predstavljanje Avaline Red dolazi kao odgovor na popularnu potražnju iz zajednice brenda i njegov brzi uspjeh s preko 120 000 prodanih boca White i Rosé u prvih devedeset dana poslovanja.

PHOTOS BY: Instagram @aveline / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.