pexels-vincent-rivaud-2473470

‘Za bolji Grad’: U Dubrovniku građani sami odlučuju što žele promijeniti u svom gradu

GREEN_300_listici_sredina

Poseban projekt

Građani mogu odlučiti koji će se projekti prijedlog realizirati tijekom iduće godine.

Biser hrvatske obale, Dubrovnik, odlučio je u konkretne politike uključiti i same građane. Dubrovčanke i Dubrovčani tako mogu sami predložiti što bi htjeli poboljšati ili promijeniti u svom gradu.

Riječ je o projektu “Za bolji Grad” koji provode gradske vlasti zajedno s Dubrovačkom razvojnom agencijom (DURA) u sklopu kojeg građani mogu direktno sudjelovati u donošenju odluka u svojoj sredini.

Svi žele sudjelovati

Kako su izvijestili iz Grada Dubrovnika, putem posebnog linka građani su tijekom lipnja i srpnja predali 233 projekta prijedloga u sklopu 25 radionica unutar osam gradskih kotara i ukupno 17 mjesnih odbora.

“Postupkom glasovanja obuhvaćen je 131 projektni prijedlog koji je zadovoljio kriterije modela participativnog budžetiranja u vrijednosti do 60 tisuća eura po svakom mjesnom odboru te 120 tisuća eura po svakom gradskom kotaru”, napisali su na svom službenom profilu na Facebooku, gdje svakodnevno podsjećaju građane na glasovanje.

Sada glasanjem građani mogu odlučiti koji će se projekti prijedlog realizirati tijekom iduće godine.

Glasovanje se odvija putem NIAS sustava e-Građani. Za prijavu je dovoljna vjerodajnica niske razine sigurnosti koju je moguće dobiti u poslovnici FINA-e (korisničko ime i lozinka).

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.