342029065_688481119744540_5512050405196550423_n

Dubrovnik je zauvijek izgubio svoj simbol: Ljudi se opraštaju od mačke koja je ujedinila grad

GREEN_300_listici_sredina

Deložirale su ju gradske vlasti

Na Facebook stranici Kneginja Anastazija samo par dana ranije su objavili da se Anastazija oporavlja od operacije, nakon što je otkriveno da ima maligni tumor.

Uginula je omiljena dubrovačka mačka Anastazija. Tužna je to vijest koju je podijelila Facebook stranica Kneginja Anastazija, posvećena ovoj legendarnoj mački o kojoj su se brinuli brojni Dubrovčani. Objava je prikupila tisuće komentara.

“Mirno spavaj, lijepa princezo”, samo je jedan od tisuće komentara Dubrovčana.

Podsjećamo, Anastaziju su prošle godine deložirale gradske vlasti iz njene kućice ispred Kneževog dvora, sjedišta gradske ustanove Dubrovačkih muzeja, nakon čega se javnost masovno zauzela za ovu 18-godišnjakinju i svojevrsni simbol Grada Dubrovnika.

Nakon brze reakcije građana, Anastazija je tada dobila novi dom.

Odlazak u ‘zauvijek dom’

“Naša najdraža Anastazija, nismo ni slutili da ćemo ti danas pisati oproštajno pismo povodom tvog odlaska u ‘zauvijek dom’, onaj nebeski.
Svatko tko je upoznao Anastaziju znao je da se ona ne predaje lako, ali starost i bolest čine svoje… Draga Anastazija, borila si se tvrdoglavo i hrabro do kraja, kao što si uvijek i činila u svom mačjem životu, a taj život nije bio ni lak, ni običan. Ni Dubrovnik, a ni sav svijet ne pamte takvu storiju o jednoj mački. Od dubrovačke ulične mačke postala si svjetski poznata maca s naslovnica”, stoji u objavi.

‘Podigla si mačju revoluciju“

Administratori stranice u objavi su se prisjetili i nemilog događaja kada je Anastazija deložirana iz svoga doma.

“Falit ćeš svojim ljudima koji su vazda bili uz tebe, a i mnogima koji su čuli priču o tebi i sretali te u điru. Tvoje mjesto u trijemu Dvora je prazno, tvoja nesuđena kućica je prazna i tvoj ljudski dom u kojem si uživala pred kraj života je prazan. Velika je praznina ostala iza tebe.
“Već si u Mačjem Raju, vječnoj kućici po mjeri svake mačke. Srest ćemo se opet! Adijo Anastazija! Zauvijek ćeš biti u našim srcima. Tvoji ljudi”, piše u oproštaju od 18-godišnje mačke.

Na istoj stranici samo par dana ranije su objavili da se Anastazija oporavlja od operacije, nakon što je otkriveno da ima maligni tumor.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.