koraba

Vrijeme je za jela na žlicu: Jednostavno i zdravo varivo od korabice

GREEN_300_listici_sredina

Jesenski plodovi u tanjuru

Jesen je bogata plodovima koji su kao stvoreni za jačanje imuniteta. Korabica je povrće bogato vitaminom C i vlaknima koja potiču probavu. Kušajte ovo predivno varivo koje će vas ugrijati u jesenske dane.

Korabica je pravo jesensko povrće, kao stvoreno da svome imunitetu date malo jači boost prije ulaska u zimu. Možda niste znali, ali ovo povrće predstavlja pravi rudnik vitamina C – jedna šalica kuhane korabe sadrži 150 posto preporučenog dnevnog unosa vitamin, ali obiluje i kalijem te sadrži više od deset posto preporučene dnevne količine vitamina E. Energetska vrijednost 100 grama svježe korabe iznosisamo 27 kcal/113 kJ.

Korabicu možete jesti sirovu, kuhanu, pečenu pa čak i pohanu. No za ove jesenske dane mi vam predlažemo varivo koje će u kombinaciji s brokulom, graškom i krumpirom nahraniti svaki želudac.

juha od korabe

Sastojci
  • srednja glavica crvenog luka
  • oko 500 g ili 3 korabe, oguljene i narezane na prutiće
  • stabljika brokule, oguljena i narezana
  • 300-400 g graška (može i smrznutog)
  • povrtni temeljac
  • 2-3 krumpira
  • ulje ili maslac
  • svježe mljeveni papar
  • sol
Priprema

Na ulju ili rastopljenom maslacu popržiti sitni nasjeckani luk, a kada požuti, dodajte malo graška pa nakon nekoliko minuta na trakice narezanu korabicu. Pirjajte još nekoliko minuta pa dodajte na kockice narezan krumpir i stabljiku brokule. Prelijte vodom da sve povrće bude prekriveno, Posolite.

Kuhajte dvadesetak minuta ili dok se krumpir ne skuha. Popaprite svježe mljevenim paprom i poslužite u tanjure.

PHOTOS BY: Green.hr/Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.