pexels-valeriia-miller-3151775

Znamo kamo ćete s ostacima bundeve – u pumpkin spice latte!

GREEN_300_listici_sredina

I "zero waste" i preukusno

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kavu s dodatkom bundeve popularizirao je Starbucks, a vrlo brzo Pumpkin spice latte neformalno je proglašen službenim pićem jeseni. Kombinacija kave, cimeta i klinčića također najavljuje i da je Božić jaaaako blizu.

Čim dođe jesen, na naše tanjure stigne i bundeva. Bogata vitaminima i antioksidansima, bundeva se lako kombinira u svim jelima, od juha do deserata, pa je s pravom zovemo „kraljicom jeseni“. Osim toga, nosi i glavnu ulogu u dekoriranju interijera, kao i u ukrašavanju domova za Noć vještica.

Jednostavno, od narančaste bundeve se u ove sive i hladne dane ne može pobjeći.

Tome u prilog ide i ultimativni jesenski trend – pumpkin spice latte. Idealni napitak za hladnije dane vrlo je jednostavno napraviti i kod kuće. Ako ste već izdubili svoju Halloween bundevu, ostatke od rezbarenja pretvorite u pire…i već ste na pola puta ka gotovoj bundevastoj kavi.

O čemu se radi?

Radi se o kavi obogaćenoj mješavinom začina koja sadrži muškatni oraščić, cimet, đumbir i klinčić. Za pripremu jedne šalice ove ukusne kave trebat će vam 10 minuta, a jednom kad probate ovu neobičnu aromatičnu kavu, shvatit ćete zašto je postala apsolutna senzacija diljem svijeta.

Nama je ovaj napitak drag i jer je “green”. Kad god radimo juhicu ili popečke od bundeve, od ostataka bundevinog mesa napravimo pire koji stoji u hladnjaku i svakodnevno ga koristimo za ovaj sjajni jesenski latte. Zero waste – check!

Sastojci

1 šalica
mg
Skuhana kava
3
Velike žlice
Pire od bundeve
1 šalica
mg
Mlijeko
1-2
Velike žlice
Javorov sirup
Po želji
mg
Mješavina pumpkin spice začina (cimet, muškatni oraščić, đumbir i klinčić) koju ste sami napravili
Po želji
mg
Ekstrakt vanilije

Priprema

1.
Prvo napravite mješavinu začina za pumpkin spice latte kojeg možete držati u teglici i koristiti svakodnevno dok ne potrošite. Pomiješajte 4 žlice cimeta, 2 žličice muškatnog oraščića, 2 žličice đumbira, 1 žličica klinčića)
2.
Prvo ogulite bundevu i narežite ju na manje kockice. Zatim ju kuhajte sve dok ne omekani, nakon čega ju ocijedite i izmiksajte u blenderu.
3.
Skuhajte kavu te razdijelite količinu u dvije šalice. U lončiću zagrijte mlijeko te mu dodajte pire od tikve, začine, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
4.
Snažno miješajte dok se ne zapjeni kako bi kava kasnije bila što kremastija i laganija pa razdijelite u obje šalice. Ako želite, na vrh možete dodati šlag.

PHOTOS BY: Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.