332454822_216858850752382_6167640149860040314_n

Vodimo vas u bajkoviti zagorski Disneyland: ‘Treba vam samo princ, za sve ostalo smo mi tu’

GREEN_300_listici_sredina

Insipiracija je bila maketa od Lego kockica

Dvorac Empirej smješten je na obiteljskom imanju, a okružuju ga čak tri ribnjaka i stoljetna šuma, sve to na manje od sat vremena vožnje od Zagreba.

Izgledom pomalo podsjeća na Disneyland, ali ovaj bajkoviti dvorac zapravo se smjestio u srcu Hrvatskog zagorja, u selu Jurjevac kod Krapinskih Toplica. Na manje od sat vremena vožnje od Zagreba možete uživati u dvorcu Empirej kojeg uz impozantnu arhitekturu krasi i stoljetna šuma u neposrednoj blizini.

Idejni majstor koji stoji iza ovog zagorskog Disneylanda je umirovljeni poduzetnik Mijo Habulinec kojemu je inspiracija za Empirej bio dvorac Neuschwanstein u Bavarskoj, ali i slavni Disney dvorac.

Priča o tome kako je došao na ideju zapravo je poprilično neobična. Naime, Habulinec se igrao s kćerima koje su od Lego kockica napravila maketu dvorca. To mu je poslužilo kao ideja koju je predstavio arhitektima koji su bili oduševljeni. Tako je nastao Empirej,  bajkovita lokacija na kojoj je moguće organizirati vjenčanja i druge posebne prilike.

Vjenčanje iz bajke 

“Dvorac Empirej nije klasična sala za svadbene svečanosti već prostor koji mladencima daje puno više od samih zidova i krova.

Vođeni time i bogatstvom sadržaja koje on pruža, naš pristup mladencima je u potpunosti individualiziran te je u cijelosti prilagođen ostvarivanju njihove vizije i želja”, stoji u opisu na službenoj stranici dvorca.

“Treba vam samo princ, za sve ostalo smo mi tu”, stoji u opisu profila, a sam naziv dvorca također ima simboličko značenje.

Disneyland u Zagorju

Naime, Empirej na latinskom označava najviši i najsjajniji dio neba na kojemu obitavaju bogovi. Iako izgledom može djelovati kao da datira iz nekih prošlih vremena, Empirej je zapravo moderan dvorac koji je izgrađen tek prije dvadesetak godina. Smješten je na obiteljskom imanju, a okružuju ga čak tri ribnjaka.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.