annie-spratt-fBrGckWLQ0Q-unsplash

Vinkovčani nekadašnje odlagalište otpada pretvaraju u zelenu oazu za odmor, ali i rekreaciju

GREEN_300_listici_sredina

Pružiti dvorište svima koji ga nemaju

Vedrije vijesti stižu iz Vinkovaca. Naime, na nekadašnjem odlagalištu otpada kreću radovi na projektu otvaranja zelene oaze za građane za sport i rekreaciju. Kako su otkrili iz Grada cilj je stanovnicima pružiti mjesto za uživanje u prirodi uz sportske sadržaje kao i sadnju male park šume za opuštanje.

Vinkovci uskoro dobivaju svoj novi sportsko rekreacijski centar i prirodna oaza za opuštanje i odmor. Naime, nekadašnje gradsko odlagalište otpada Papuk danas je uređena zelena površina, a koja posraje mjesto s drugom namjenom, ono za sport i rekraciju.

Grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobit će jedinstven prostor sa sportskim terenima, dječjim igralištima i zelenim oazama za odmor i druženje, rekreacijsku zonu u kojoj će uživati sportaši i gdje će se igrati djeca i koja će u konačnici, kako kako gradske vlasti biti jedno od omiljenih mjesta okupljanja vinkovačkih obitelji.

Dvorište za sve one koji ga nemaju

U pripremi je izrada projektno-tehničke dokumentacije novog Sportsko-rekreacijskog centra Papuk, a građane pozivaju da u komentarima napišu svoje ideje o tome s kojim bi sve sadržajima trebali upotpuniti ovaj prostor, kako bi zajedno Vinkovce učinili još ljepšima.

“Želja nam je da ovo bude sportski centar, dnevni boravak svih Vinkovčana, svojevrsno dvorište za sve one koji možda nemaju vlastito. Malo koji grad se može pohvaliti ovakvom zelenom površinom na udaljenosti zračne linije manje od kilometar od centra grada i sve ćemo učiniti kako bi ovaj prostor zaživio i postao mjesto okupljanja svih naših sugrađana. Uz Lenije i naš središnji park, Papukom ćemo kvalitetu života u Vinkovcima podići na još višu razinu te što je najvažnije, omogućit ćemo novim generacijama ljepše i sadržajnije djetinjstvo”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska prostora.

Sadnja male park šume

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da će južni dio Papuka ostati kakav je i sada, zelen i bez dodatnih sadržaja, kako bi svi oni koji žele prošetati prirodom imali svoj mir. Napomenuo je i da na cjelokupnom prostoru kreće dodatna sadnja stabala kako bi u konačnici u ovom dijelu grada imali pravu malu park šumu.

Za realizaciju svih ovih planova u Vinkovcima se oslanjaju na EU fondove s kojima imaju itekako dobra iskustva odnosno vrlo dobro znaju kako im pristupiti i kako ih koristiti, za što je i ovoga puta zadužena gradska Agencija za razvoj i investicije VIA. Direktorica Danijela Slipčević ističe kako vrijednost projekta procjenjuju na milijun eura od čega bi 85% trebala biti europska sredstva, dok će se ostatak namiriti iz gradskog proračuna.

PHOTOS BY: Facebook @Grad Vinkovci, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.