Two chimpanzees embrace and connect after being rescued from a roadside zoo in Ohio and relocated to a sanctuary in Florida. See SWNS story SWFSchimps. A pair of chimps who were reunited in a sanctuary shared a loving embrace after they were rescued from a roadside zoo. Four chimpanzees once kept at a roadside zoo operated by a former public official convicted of fraud have been reunited at a sanctuary in Florida. The Ohio Department of Agriculture granted custody to the Save the Chimps sanctuary, and April, Anna, Cash, and Lucy made the journey to Florida.  They had previously been kept at a small roadside zoo called the Union Ridge Wildlife Center.

VIDEO Cijeli su život provele u zoološkom vrtu, a sada su konačno spašene. Pogledajte emotivni susret

GREEN_300_listici_sredina

Sada su konačno na sigurnom

Čimpanze su stare od 13 do 26 godina te se dobro prilagođavaju novoj okolini.

Četiri čimpanze koje su cijeli život provele u Zoološkom vrtu u Ohiju spašene su. Sada su uhvaćene u zagrljaju prilikom ulaska u novo utočište. Bile su smještene u zoološkom vrtu Union Ridge Wildlife Center, čiji je vlasnik nedavno osuđen na zatvorsku kaznu zbog niza pritužbi na dobrobit životinja, prenosi Goodnews.

Ministarstvo poljoprivrede Ohija naredilo je da se četiri čimpanze, po imenu April, Anna, Cash i Lucy, prebace u floridsko utočište Save the Chimps u Fort Pierceu. Snimka pokazuje kako se četiri čimpanze radosno okupljaju uz zagrljaje i ulaze u područje karantene. Ondje će dva mjeseca prije nego što se integriraju u jedan od 12 otoka utočišta koji se prostiru na ukupno 150 hektara.

‘Zaslužuju priliku’ 

“Ovo su iznimno inteligentne čimpanze koje zaslužuju priliku istražiti veći svijet”, rekao je direktor odjela za ponašanje i skrb za čimpanze Save the Chimps, dr. Andrew Halloran.

Istaknuo je pritom da su čimpanze stare od 13 do 26 godina te da se dobro prilagođavaju novoj okolini.

“Radujemo se što ćemo ih vidjeti kako napreduju s 15-20 novih suputnika, uz slobodu izbora gdje žele biti i s kim žele biti”, rekao je Halloran.

PHOTOS BY: Save the Chimps sanctuary / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.