cMXqhuz0

Fantastične vijesti: Dvije pande puštene iz zoološkog vrta, živjele su u užasnim uvjetima

GREEN_300_listici_sredina

Spašene YaYa i LeLe

Vidno neuhranjene i uznemirene provodile su dane hodajući ili spavajući, dosađujući se u svojoj prljavoj, maloj nastambi. YaYa ima kroničnu kožnu bolest, a LeLe značajne probleme sa zubima koji su rezultirali slomljenim kutnjacima.

Velika pobjeda za dvije pande koje će biti poslane natrag u svoju domovinu Kinu iz Zoološkog vrta u Memphisu, objavile su službe za zaštitu pandi. “Nakon previše godina patnje u krajnje neprikladnoj nastambi u zoološkom vrtu, YaYa i LeLe će konačno dobiti poboljšanu skrb u specijaliziranom utočištu za pande u svojoj domovini,” rekla je Brittany Michelson, aktivistica za zatočene životinje. Zahvalila je pritom tisućama ljudi diljem svijeta koji su pomogli potaknuti zoološki vrt da postupi ispravno, posebno ističući popularnu glazbenicu Billie Eilish koja je zagovarala slobodu pandi.

“Oduševljeni smo što možemo proslaviti ovu važnu pobjedu. Životinje strahovito pate u zoološkim vrtovima i nadamo se da će ovo potaknuti sve zoološke vrtove da potrebe životinja stave na prvo mjesto i puste ih u ovlaštena utočišta“, dodala je Michelson.  Pande YaYa i Lele pate u zoološkom vrtu u Memphisu od 2003. godine. Vidno neuhranjene i uznemirene provodile su dane hodajući ili spavajući, očito se dosađujući u svojoj prljavoj, maloj nastambi.

YaYa ima kroničnu kožnu bolest, a LeLe značajne probleme sa zubima koji su rezultirali slomljenim kutnjacima. “Zahvaljujemo zoološkom vrtu u Memphisu što je dopustio da se ovo dogodi i nadamo se da su pandama osigurali uvjete koji su im potrebni da izdrže dugo putovanje. Nastavit ćemo pratiti njihovu situaciju dok ne budemo sigurni da su u prikladnom okruženju“, rekla je Taciana Santiago iz Panda Voicesa.

 

 

PHOTOS BY: Memphis Zoo / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.