pexels-pixabay-52518

Velike su šanse da traperice perete prečesto, evo što kažu modni stručnjaci

GREEN_300_listici_sredina

Korisni savjeti

France tvrdi da se jeans treba prati mnogo rjeđe - točnije, nakon svakog dvadesetog nošenja!

Traperice su bazični komad koji je neizostavan u svakom ormaru, no čini se kako ga rijetko tko zna pravilno održavati. Barem tako tvrdi Tan France, modni stručnjak mnogima poznat iz serijala “Queer Eye”, koji je nedavno u emisiji Jennifer Hudson Show. U razgovoru s voditeljicom, pokrenuo je raspravu o tome koliko je često potrebno prati traperice, a njegovo je mišljenje ubrzo izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama.

Naime, mnogi od nas peru traperice nakon svakog nošenja, kao i svaki drugi odjevni predmet, dok drugi nose svoj omiljeni par dva ili tri puta prije nego što ga bace u košaru za pranje. Međutim, France tvrdi da se jeans treba prati mnogo rjeđe – točnije, nakon svakog dvadesetog nošenja!

“Slušajte! Znam da mislite da je to odvratno, ali pronađite način da ih očistite koji nije nužno pranje. Ako ih operete izblijedit će i neće vam dobro pristajati”, istaknuo je dizajner i savjetovao da se bakterija s hlača riješite – zamrzavanjem. “Da sam na vašem mjestu, ubacio bih ih u vrećicu i stavio u zamrzivač”, dodao je.

Tanovo je mišljenje izazvalo burne reakcije na TikToku, no on nije jedini modni stručnjak koji je šokirao javnost svojim navikama pranja traperica.

Uvijek se držite ovoga

Naime, izvršni direktor Levi’sa Chip Bergh jednom je priznao da je prošlo deset godina otkako je posljednji put stavio svoj omiljeni par traperica u perilicu rublja kako ne bi ‘istrošio’ materijal. Lennie Law, interni stručnjak za stil u modnoj marki Spoke, ipak je nešto blaži – on sugerira da se traperice peru nakon deset nošenja.

“Uvijek se držite kratkog, hladnog ciklusa kako biste sačuvali oblik, kvalitetu i boju. Trideset stupnjeva je najbolje. Pranje traperice često izlaže velikim količinama vode, što dovodi do izblijedjele boje, a bubanj perilice također može istrošiti tkaninu tijekom vremena”, poručio je.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.