varun-gaba-2nxZtytzr9w-unsplash

Kultne traperice od konoplje: Popularni brend okreće se eko proizvodnji

GREEN_300_listici_sredina

Održiva moda

U usporedbi s pamukom, konoplja brže raste, ostavlja čišće i zdravije tlo te traži puno manje vode.

Jedan od najpopularnijih brendova za traperice odabrao je novi materijal za izradu. Popularne Levisice od nedavno se prave i od konoplje. U usporedbi s pamukom, konoplja puno brže raste, ostavlja čišće i zdravije tlo te traži puno manje vode. Kao razlog zašto su se opredijelili za konoplju, iz Levi’sa su naveli – ekologiju i inovativnost.

“Udružili smo se sa stručnjacima za tehnologiju vlakana kako bismo stvorili proces ‘pamučenja’ koji omekšava vlakna konoplje kako bi izgledala, i što je još važnije, na dodir bila gotovo ista kao pamuk. Bonus je da konoplja koristi manje energije i manje kemikalija za rast nego pamuk“, objavili su.

Osim korištenja konoplje u proizvodnji, još jedna ekološka varijanta je reciklaža denima od postojećih odjevnih predmeta, ali to nosi i neke negativne strane. Kroz proces reciklaže, pamučne se niti počinju raspadati tako da ni ta varijanta nije najbolje rješenje. Konoplja se za sada pokazala kao odlična zamjena i ekološki prihvatljiva opcija, ali potrebna su i nova rješenja, kako bi se koristilo što manje vode i pesticida.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.