poniji pariz naslovna

U Parizu više neće biti ponija: ‘Životinje nisu objekt za zabavu’, poručuju aktivisti

GREEN_300_listici_sredina

Borba za prava životinja

Nakon dugogodišnje borbe aktivista za zaštitu životinja, Pariz je donio odluku o zabrani jahanja ponija u javnim parkovima.

Izgleda da je jahanju ponija, koje je već desteljećima popularno u pariškim parkovima Champ de Mars, Parc Monceau i Parc du Luxembourg, odzvonilo. Naime, udruge koje se bore za zaštitu životinja žalile su se na uvjete u kojima se nalaze konji te su pokrenule incijativu da se ukine ovakva vrsta zabave.

“Poniji nisu igračke”, krilatica je pod kojom su udruge za zaštitu životinja istupale u javnost godinama. Ova kampanja aktivista za prava životinja zastupa mišljenje da djeca u takvoj interakciji s konjima ništa ne uče o životinjama niti stvaraju ikakvu emocionalnu vezu. Dapače, doživljavaju ponije samo kao objekt za zabavu. Stoga, gradske su vlasti napokon popustile pa će od 2025. godine u Parizu zabraniti jahanje ponija u svim javnim parkovima.

poni

Peticija za zabranu jahanja, koju je organzirala udruga Paris Animaux Zoopolis, prikupila je više od 8400 potpisa pa su gradske vlasti u srpnju odlučile postupno ukinuti licence voditeljima jahanja ponija.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.