hallstatt

Izazvali prosvjed na internetu: ‘Preko noći’ podigli ogradu da spriječe turiste u snimanju selfieja

GREEN_300_listici_sredina

Elza i Ana iz Frozena su bile zadnja kap

Lijepa mjesta, koja uz osebujnu prirodu imaju i bogatu kulturnu baštinu, mnogim su turistima na vrhu ljestvice željenih destinacija. No što se dogodi kad lokalnom stanovništvu "pukne film" i odluče se pobuniti protiv bučnih i nametljivih pridošlica?

Pitoreskni austrijski gradić Hallstatt svijetu je poznat po prekrasnome krajobrazu i povijesnim znamenitostima, čak je i na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a unatrag deset godina postao je željena destinacija mnogih turista iz još jednoga razloga, navodno je poslužio kao inspiracija za kraljevstvo Arendelle u jednome od najpopularnijih Disneyjevih crtića “Snježno kraljevstvo”.

I od tada, iz godine u godinu, broj turista se povećavao, a i aktivnost snimanja selfieja na jednome popularnome vidikovcu mještanima je postala gotovo nepodnošljiva.

Tako su odlučili podignuti drvenu ogradu kako bi sakrili predivan pogled i odbili glasne turiste.

 

Njihov je potez naišao na brojne kritike na internetu koji su se pretvorili u online prosvjed pa je u konačnici ograda uklonjena jer ovaj gradić uglavnom i živi od turizma.

Gradonačelnik Scheutz, da bi izašao ususret sumještanima, obećao je da će na tome mjestu postaviti transparent s upozorenjem turistima o neuznemiravanju, kao podsjetnik da se nalaze u naseljenome mjestu. U Hallstattu su na snazi već neke mjere kojima se ograničava broj turista u mjestu, a jedna od njih je i ograničeni pristup za autobuse i automobile.

PHOTOS BY: Green.hr/Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.