84155849_866704147083903_8816530398981795749_n

The Body Shop pokreće odličan program koji olakšava recikliranje

GREEN_300_listici_sredina

U 800 trgovina do kraja 2021.

Ambalaža kozmetičkih proizvoda često se smatra teškom za reciklirati, što znači da vrlo vjerojatno završi na odlagalištu. Britanski brend kozmetike The Body Shop odlučio je doskočiti tom problemu s novim rješenjem koje će barem malo smanjiti plastični otpad.

Iako je program “Return, Recycle, Repeat” pokrenut još 2019. godine u samo pet trgovina, sada su ga ponovno lansirali i spremni su za ozbiljne promjene. U suradnji s ReWorked, MYGroup & Scan2Recycle, The Body Shop s oduševljenjem najavljuje lansiranje programa koji omogućava kupcima da donesu svoju kozmetičku ambalažu u trgovinu na recikliranje. Namjera je programa pomoći u obradi i recikliranju ambalaže koja nije prihvaćena kroz uobičajene državne programe recikliranja, a sve kako bi se uklonila mogućnost da jednostavno završi na odlagalištu. ReWorked zatim taj reciklirani materijal koristi za stvaranje skloništa, namještaja, opreme za trgovine, kanti i još mnogo toga, te se svi koji recikliraju nagrađuju putem sheme Scan2Recycle .

Kako sve funkcionira? Prvi korak je da se pobrinete da vaše pakiranje kozmetike, bočice, pumpice, maskare ili sjajila za usne budu što je praznije, čisto i suho. Drugi korak je da pakiranja donesete u  najbližu The Body Shop trgovinu i ubacite u njihovu kantu za povratak i recikliranje. Najbolja stvar je što prihvaćaju čak i ambalažu drugih brendova. Nakon toga, sve ide u sjedište tvrtki ReWorked & MYGroup na recikliranje.

Otpad prikupljen kao dio programa “Return, Recycle, Repeat” dobiva drugi život zahvaljujući partnerima za upravljanje otpadom, ReWorked, koji recikliraju predmete u svom pogonu. Ambalaža prikupljena u trgovinama prolazi karantenu prije nego što se postupkom pranja i usitnjavanja ukloni preostala šminka i proizvod. Usitnjena plastična smjesa zagrijava se na preko 200 stupnjeva Celzijusa i utiskuje u 100% reciklirane plastične ploče. Od tih plastičnih ploča se zatim izrađuju predmeti poput namještaja, skloništa, kanti i opreme za trgovine. Također, stvaraju i opremu za dječja igrališta, koja se doniraju lokalnim školama kojima su potrebna.

“Suradnja s The Body Shopom omogućuje nam normalizaciju recikliranja kozmetičkog i kupaonskog otpada koji bi obično odlazio na odlagališta ili u spaljivanje. Nadamo se da ćemo zauzvrat moći pozitivno utjecati na ponašanje kupaca, potičući odgovornu kupovinu i navike recikliranja”, rekla je u priopćenju voditeljica marketinga tvrtke ReWorked, Izzie Glazzard.  Generalna direktorica The Body Shopa za Veliku Britaniju i Irsku, Linda Campbell, o novom programu recikliranja kaže: “Naša osnivačica Anita Roddick uvela je filozofiju da poslovanje može biti snaga za učiniti nešto dobro, a to uvjerenje je i dalje pokretačka snaga The Body Shopa. Mi smo stalno u potrazi za načinom za razvoj i poboljšanje naše održivosti i stvaranje pozitivnih promjena.”
Body Shop za sada nudi shemu “Return, Recycle, Repeat” u više od 200 svojih trgovina u Velikoj Britaniji, a cilj je da program bude dostupan u više od 800 trgovina u 14 zemalja do kraja 2021. godine. Nadamo se da to uključuje i Hrvatsku.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.