Ferrari Press Agency

Wedding 1 

Ref 14893

22/06/2023

See Ferrari text

Pictures must credit: Ada Hefetz


A top wedding dress designer has unveiled three new gowns - made using a 3D printer.

Ada Hefetz decorated the dresses with complex geometrical shapes, depicting the ‘Flower of Life’, a motif dating back to ancient Egypt. 

The intricate pattern is composed of overlapping circles that intersect to form flowers combined with a lily to symbolise the union between two individuals and the circle of life. 

The inspiring design was made using specialist 3D printer by by US company Stratasys  and a resin material known as VeroVivid.

The resin material which can be printed in over 500,000 unique colours simulating different textures and finishes.

Israel-based Hefetz is known for designing haute couture bridal dresses combining vintage style and classic modern chic.

The three dresses were her first completed project using 3D printing.

OPS: One of the 3D printed wedding gowns by  Ada Hefetz  using a specialised  machine by Stratasys

Picture supplied by Ferrari,Image: 784812073, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Svjetski poznata dizajnerica 3D isprintala novu kolekciju: ‘Manje je otpada, a izgledaju fenomenalno’

GREEN_300_listici_sredina

Primjer održive mode

Riječ je o zamršenom uzorku koji se sastoji od preklapajućih krugova koji se sijeku i oblikuju ljiljane koji, pak, simboliziraju jedinstveno između dvije osobe te krug života koji će provesti zajedno.

Svjetski poznata dizajnerica vjenčanica oduševila je s tri nove kreacije izrađene pomoću 3D printera. Izraelska Ada Hefetz ukrasila je tri vjenčanice složenim geometrijskim oblicima koji prikazuju Cvijet života, motiv koji datira iz vremena starog Egipta.

Riječ je o zamršenom uzorku koji se sastoji od preklapajućih krugova koji se sijeku i oblikuju ljiljane koji, pak, simboliziraju jedinstveno između dvije osobe te krug života koji će provesti zajedno.

“Ne bih mogla postići tako komplicirane geometrijske dizajne bez Stratasys 3DFashion tehnologije, jer bi ručno postizanje ove razine simetrije jednostavno bilo nemoguće”, objasnila je Hefetz, ističući pritom da joj je 3D printer omogućio digitalno stvaranje novih oblika pomoću matematičkih formula.

Revolucija na tržištu 

Tehnologija 3DFashion revolucionirala je tržište dizajna, omogućujući jedinstvene dizajne u kraćem vremenu i po nižoj cijeni od tradicionalne modne industrije.

Riječ je o tvrtki koja se bazira na održivoj, sporoj modi, budući da se na ovaj način iskorištava znatno manje prirodnih resursa, stvara se manje otpada, a dizajn je primjenjiv na svaki odjevni predmet.

Kako su istaknuli na svojim službenim stranicama, na ovaj način pretjerane zalihe tekstila postaju stvar prošlosti, dok se rabljena odjeća može učinkovito prenamijeniti dodavanjem određenih elemenata ispisanih 3D printerom, čime se ujedno produljuje vijek trajanja odjeće.

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.