Starinsko je romantično: U Zagrebu smo pronašli fantastične second hand vjenčanice

GREEN_300_listici_sredina

Nove uspomene u novim ljubavnim pričama

Starinsko je romantično, rekli su nam gotovo svi vlasnici second hand trgovina u Zagrebu, posebno oni u kojima smo uspjeli pronaći vjenčanice. Dok će neke mladenke potrošiti stotine i stotine eura na nove komade, druge će se ipak odlučiti na pustolovinu istraživanja polica u second handovima. Donosimo gdje ih možete pronaći.

Svaka od vjenčanica u second hand trgovinama nosi svoju povijest, koja u trenutku kupnje oživljava i postaje dijelom neke potpuno nove ljubavne priče. Stresno popisivanje zadataka, mjeseci pripreme i želja da sve prođe točno onako kako je planirano, zajednički je nazivnik svakog vjenčanja. U toj je priči često vjenčanica jedna od najvažnijih karika, barem što se mladenki tiče. I dok će dio njih potrošiti stotine i stotine eura na nove, dizajnerske komade koji će biti dio isključivo njihovih uspomena, druge će odabrati one koje već nose neku priču.

U ponudi second hand trgovina u Hrvatskoj svakako prednjači Zagreb s desetak različitih trgovina rabljenom odjećom. Iako im je svima zajednička održivost i drugačiji pristup modi, razlikuju se po cjenovnom rangu i ponudi dizajnerskih komada, a u nekim od njih uspješno smo pronašli i vjenčanice.

‘Nešto staro, nešto novo, nešto plavo’ 

“Iskreno jako često dobivamo upite za vjenčanice, iako se na kraju rijetki odluče zaista ih i kupiti. To je jedna komplicirana filozofija jer ovdje kod nas nema vintage Dior vjenčanica po mjeri, ali ima nekoliko primjeraka koji nisu dizajnerski. Zna se da svaka djevojka za taj dan želi nešto izvanserijsko”, rekla su nam u Mango Sticky Rice Vintage trgovini.

Romantična kratka haljina u Mango Sticky Rice Vintageu

Ženama se, kako kažu, sviđa ideja da uzmu nešto starinsko i romantično za svoj posebni dan. Da haljini koja mjesecima stoji u takvim trgovinama ponovno udahnu život, u postojeće šavove utkaju neke nove uspomene. Ipak, to zahtjeva predanost traženju i “kopanju” po takvim trgovinama, kako su nam rekli sami vlasnici.

Etno vjenčanice u Mango Sticky Rice Vintageu

Nekoliko primjeraka vjenčanica pronašli smo i u Uličnom ormaru, gdje su nedavno i prodali jednu. Kupac je bila Jennifer Moher, poznata fotografkinja iz Kanade. “Dvije imamo izložene u trgovini, ali imamo ih još u skladištu. Pitaju nas za njih, zanimljive su i malo drugačije od klasičnih vjenčanica”, kazala nam je Zlata iz Uličnog ormara.

Vjenčanica iz Uličnog ormara

‘Ovo je kao lutrija, morate imati sreće’ 

Postoji i nekoliko online trgovina na kojima se mogu naći vjenčanice. Na popularnoj stranici Moje krpice ima gotovo stotinu različitih modela i recenzija komada, kao i na internetskoj stranici Dejanew koja je ujedno i outlet nove odjeće. “Rekao bih da tu morate imati i dosta sreće. To je kao lutrija jer je pronalazak vjenčanice specifičan, ipak je to poseban dan”, rekao je Nikica Mračić iz Dejanewa.

Second hand vjenčanica brenda Monsoon Bridal

Niža cijena, održivost i posebnost zajedničko je svakoj vjenčanici iz second hand trgovine. S druge pak strane, zahtjeva više vremena za potragu one savršene, ali i nezaboravnu pustolovinu. Avantura pronalaska takve haljine za važan dan mora biti zabavna, pogotovo ako satima istražujete dubine polica u second hand trgovinama.

PHOTOS BY: Green.hr, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.