U sradnji s Coolinarikom donosimo vam još jedan provjereno dobar recept za ukusnu tortu s malinama. Za pripremu ćete morati izdvojiti 90 minuta svog vremena, ali uvjeravamo vas, isplatit će se.
Sastojci
za biskvit:
6 jaja
50 g šećera
60 g pšeničnog glatkog brašna
½ vrećice praška za pecivo
20 g Gussnela
20 g maslaca
malo soli
za kremu:
500 ml slatkog vrhnja
250 ml jogurta
2-3 žlice džema od malina
2 žlice šećera u prahu
15 g želatine
za ukrašavanje:
300 g svježih malina
1 preljev za torte
Priprema
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali maslac.
2. Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.
3, Pleh (vel. 28×38 cm) obložite papirom za pečenje i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite.
4. Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.
5. Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i na kraju otopljenu želatinu.
6. Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.
7. Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.
Posluživanje: Prije posluživanja tortu odvojite od kalupa i narežite.
Savjet: Prije nanošenja preljeva tortu stavite u zamrzivač, kako se pri nanošenju preljeva ne bi topila.