Pita harmonika

Što napraviti s ostacima lisnatih kora? Recept za pitu harmoniku će vas oduševiti!

GREEN_300_listici_sredina

U slatkoj i slanoj varijanti

Pita harmonika ili naborana pita idealan je način za potrošiti ostatke lisnatih kora, a super stvar je što je jedino ograničenje vaša mašta – možete ih pripremati u slanoj ili slatkoj varijanti.

Brza pita harmonika ili naborana pita idealna je za sve one koji nisu najvještiji u kuhinji jer priprema ne može biti jednostavnija. Ova brza slastica od lisnatih kora ili omiljeno jelo u slanoj varijanti otvara mogućnost raznim varijacijama na temu, možete dodati povrće ili gljive ili se poigrati voćem ili keksima.

Naborana pita s kruškom i brie sirom

Sastojci (prilagođeni za cijelo pakiranje listanih kora)
Lisnate kore (ovisno o količini koju imate prilagodite sastojke i kalup za pečenje)
Brie sir – 125 g
1 kruška
2 jaja
Vrhnje 10-20 % – 200 ml
Maslac (otopljen) – 100 g
Sol – prstohvat
Majčina dušica (po želji)
Med – 2 žličice

Upute: Zagrijte pećnicu na 180°. Svaki list tijesta presavijte poput omotnice, kao na videu. Položite presavijeno tijesto u posudu. Narežite brie sir i krušku na komadiće. Prelijte tijesto rastopljenim maslacem. (listove možete premazati i tik prije slaganja u posudu za pečenje ako vam je tako draže) Složite sir i krušku između slojeva tijesta. Pomiješajte 2 jaja, prstohvat soli i vrhnje, prelijte pitu. Ukrasite majčinom dušicom. Pecite 20-25 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju. Prelijte toplu pitu medom i uživajte.

Recept može biti i u slanoj varijanti, a priprema je slična osim što je dobro prije slaganja gljive prodinstati na luku.

PHOTOS BY: Profimedia.hr, Instagram.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.