faširanci naslovna

Jednostavni faširanci od graha i poriluka: Zasitni i hranjivi, bogati sastojcima koji miluju vašu probavu

GREEN_300_listici_sredina

Jela od povrća

Faširanci od poriluka i graha hranjivi su i zasitni, a bit će pravi melem za vaš probavni sustav. Ako ste ljubitelj variva, kao izmišljeni su da ga obogate svojim okusom. Jednostavno se pripremaju i brzo su gotovi...

U potrazi za jednostavnim, a zdravim zalogajem, isprobali smo nekoliko varijacija na temu povrtnih  faširanaca, a jedna kombinacija nas je posebno oduševila. Ne samo što u sebi sadrži zdrave namirnice kao što su grah, poriluk i zobene pahuljice već je i vrlo ukusan zalogaj. Za ovo pripremu ovog jela ne treba vam više od 45 minuta, a faširance možete peći na tavi ili u pećnici na papiru za pečenje ako želite smanjiti udio masnoća.

ppriluk

Namirnice koje smo kombinirali izvrsne su za probavu, a ovi faširanci, zbog graha, pružaju vam i dozu proteina te produžuju osjećaj sitosti. Faširance od poriluka i graha možete poslužiti uz razne priloge, kao što je poznata, svima draga kombinacija pire-krumpir i špinat, varivo ili neki povrtni rižoto. No odlični su i uz obično kiselo vrhnje ili jogurt.

Sastojci
  • 2 manja poriluka
  • 1 konzerva graha (ili 100 g kuhanog graha, ako vam je draže)
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 150 g zrnatog sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • krušne mrvice
  • sol
  • biber
  • 1 žličica suhog peršina
  • maslinovo ulje

faširanci

Priprema

Poriluk operite, prerežite uzdužno pa narežite na sitne komade. Kratko ga popržite na maslinovom ulju dok ne uvene, posolite. Grah pomiješajte s grčkim jogurtom i usitnite u blenderu dok ne dobijete kašu. U zdjeli pomiješajte zrnati sir i jaje, začinite pa dodajte poriluk i izblendani grah i jogurt. Potom dodajte češnjak, peršin. U smjesu na kraju dodajte zobene pahuljice i pustite 10-ak minuta da odstoji. (Ako je smjesa rijetka, dodajte još zobenih pahuljica.) Vlažnim rukama formirajte faširance, uvaljajte ih u krušne mrvice, a peći ih možete na tavi ili u pećnici na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.