Ovaj jednostavan recept koji će oduševiti sve one koji izbjegavaju mliječne proizvode i rafinirane šećere. Osim što je bogat okusom, ovaj sladoled također nudi zdrave masti iz avokada, proteine iz indijskih oraščića te prirodni šećer iz datulja. Zahvaljujući ovom receptu, možete uživati u sladoledu bez grižnje savjesti, a njegova jednostavnost pripreme čini ga savršenim izborom za sve ljubitelje čokolade i zdravih poslastica.
Sastojci:
• 1 avokado
• 1/2 šalice indijskih oraščića
• 12 očišćenih datulja
• 2/3 šalice kakaa
• 1 1/2 šalice vode
Upute: Prvo, pripremite sve sastojke na radnoj površini. Očistite avokado, izvadite košticu i izdubite meso. Izvadite koštice iz datulja. U blenderu visoke brzine, kombinirajte avokado, indijske oraščiće, datulje, kakao i vodu. Blendajte sve dok ne dobijete glatku smjesu. Kada je smjesa homogena, prebacite je u posudu za zamrzavanje. Zamrznite smjesu nekoliko sati ili dok ne postane čvrsta. Poslužite u posudama za sladoled ili zdjelicama. Po želji, možete dodati orašaste plodove, svježe voće ili čokoladne komadiće kao dodatak.