David-Attenboroughs-New-Netflix-Show-Will-Explore-the-Amazing-Ways-Animals-Use-Color-to-Survive-2

Sir David Attenborough proglašen omiljenim britanskim TV licem svih vremena

GREEN_300_listici_sredina

Tko ga ne bi volio?!

Iza njega je nekoliko puta proputovani svijet, mnoštvo dokumentaraca i serijala, a ljubav prema planetu ogromna. David Attenborough proglašen je omiljenim britanskim TV licem svih vremena.

TV ikona David Attenborough izabran je za omiljenog britanskog TV voditelja svih vremena. Na malim je ekranima od 1950-ih i osvojio je srca ljudi diljem svijeta.

Riskirao ptičju gripu

Njegova zadivljujuća karijera obuhvaća osam desetljeća i on je jedina osoba koja je osvojila BAFTA nagrade za crno-bijele programe, programe u boji, visoke rezolucije, 3D i 4K. Svojim je dokumentarcima otkrivao čaroliju biljnog i životinjskog svijeta na Zemlji, a njegov glas omiljen je u mnogim kućanstvima gdje se s nestrpljenjem očekuju njegovi serijali. Britanski Mirror nedavno je objavio kako je ovaj prirodoslovac jednom prilikom riskirao ptičju gripu na velškom otoku Skomeru kako bi prvi put vidio pile vodene ptice Manx kako leti na svojoj migraciji dugoj gotovo 10 000 kilometara u Južnu Ameriku, tijekom snimanja svoje nove serije “Divlji otoci”. Kako bi vidio pticu kako napušta Skomer, 96-godišnja legenda emitiranja bila je smještena u mraku pokraj njezine jazbine nekoliko sati.

Producent serije Alastair Fothergill rekao je za tamošnje medije kako je tome bilo “vrlo, vrlo emotivno” svjedočiti.  “David se jednostavno nije promijenio. Ima dječački entuzijazam za prirodu. Bila je to nevjerojatna noć”, izjavio je producent.

Posljednji serijal na terenu

Iako su mu “Divlji otoci” čini se posljednji dokumentarac kojeg snima na terenu, televizijska legenda ne odustaje od svog poziva za istraživanjem Zemlje i njezinih čari. Od Papue Nove Gvineje pa sve do Černobila i Kenije samo neke od destinacija na koje nas je, dok smo mi bili zavaljeni u naslonjač dnevnog boravka vodio legendarni Sir David Attenborough. Glasnogovornik Attenborougha rekao je još ranije medijima da on ima još mnogo stvari u planu i da definitivno neće odstupiti, ali isto tako ovo je možda posljednji put da on sudjeluje u snimanju na lokacijama.

Attenborough je posebno uživao putujući dvaput upravo na otok Skomer, rekao je Fothergill, a njegova volja i snaga poprilično je nevjerojatna i u ovim godinama. “Ima oko 67 strmih stepenica od mjesta gdje siđete s broda do trenutka kada stignete do prve staze na vrhu otoka. Za sve nas, posebno s našim vrlo teškim kompletom fotoaparata, ti su koraci bili svojevrsni izazov, ali David je prohodao to s lakoćom unatoč svojim uskoro 97 godina”, istaknuo je producent serije, stoga ne čudi kako je ovaj vremešni prirodoslovac proglašen omiljenim.

PHOTOS BY: nstagram, Guliver image, Youtube screenshot / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.