Simone Rocha x H&M: Odjeća koju ćete voljeti, njegovati i nositi iznova

GREEN_300_listici_sredina

Kolekcija za cijelu obitelj

Nastavljajući dugu tradiciju hvaljene suradnje dizajnera, H&M s oduševljenjem najavljuje novu suradnju s modnom dizajnericom koja živi i radi u Londonu - Simone Rocha.

Rocha je prva irska dizajnerica koja surađuje s H&M-om. Ova kolekcija, kao i sav njezin rad, slavi njezinu osobnu međuetničku baštinu i bezbroj nadahnuća koja su definirala rast njezinog branda, od tradicije i zanata u Hong Kongu do velikana povijesti umjetnosti.
Kolekcija Simone Rocha x H&M uključuje brojne siluete, novitete u krojevima, ukrase i utjecaje koji su definirali svijet Simone Roche, nudeći nov zanimljiv potpis i odajući počast ključnim kolekcijama koje su definirale njezin brend. Vidimo utjecaj odjeće koju su nosili dvorjani tijekom vladavine Tudora, prepune divljeg cvijeća, portreta i fotografija, lutki i igračaka. Kroz kolekciju se provlači tartan, perle, ružićasto i crveno cvijece izrađeno posebno za ovu suradnju. Pri kreiranju ove kolekcije, Rocha je provela vrijeme razmišljajući o arhivi svog brenda, kombinirajući svoje prošle kolekcije i pažljivo prerađujući favorite u zanimljive nove kreacije koji su prilagođeni današnjici.

Kolekcija će biti dostupna od 11. ožujka, a slavi desetljeće branda Simone Rocha – veliko postignuće neovisne marke sa sjedištem u Londonu. Rochov brand poznat je zbog snage njegove vizije i postojanosti koja se provlači kroz svaki novi odjevni predmet, omogućujući obožavateljima branda da se komadi miješaju i kombiniraju tijekom sezona. Ova je kolekcija kreirana sa željom da stvori bezvremenske komade koje treba voljeti, njegovati i nositi iznova i iznova. Poziv je to u svijet Simone Roche, upućen svima. Za proizvodnju kolekcije korišten je organski pamuk, reciklirani poliester i pređa koja se može kompostirati. Kako kaže dizajnerica, održivost im je bila na prvom mjestu te vjeruje da je kreirala dovoljno posebne i kvalitetne komade koje će ljudi htjeti nositi zauvijek. Drugim riječima, umjesto da slijepo slijede trendove i nagomilavaju odjeću, odaberu komade koje će moći nositi godinama, kombinirajući ih uz one koje već posjeduju.

“Oduševljena sam suradnjom s H&M-om na ovoj vrlo posebnoj kolekciji. To je uistinu proslava moje modne marke i utjecaja koji su me oblikovali. Kao dizajner, ali i kao kupac, veliki sam ljubitelj koncepta suradnje H&M. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – to je tako nevjerojatan popis prijašnjih suradnji i sad sam i ja dio toga”, rekla je Simone.

“Simone Rocha već je neko vrijeme na H&M-ovoj listi želja. Ova suradnja pruža novoj publici priliku da posjeduje vrlo poseban dio povijesti dizajna. Svi smo u H&M-u inspirirani suradnjom s dizajnericom koja toliko vremena provodi razmišljajući o suvremenoj ženstvenosti i koja je toliko predana izvrsnosti u zanatskom i dizajnerskom radu, od procesa razvoja posebnih krojeva do oblikovanja silueta, oblika i ukrasa. Svaki je odjevni predmet u ovoj kolekciji jedinstven, poseban i rezultat je dugogodišnjeg rada i pomnog istraživanja“, izjavila je H&M-ova kreativna savjetnica, Ann-Sofie Johansson.

PHOTOS BY: H&M, Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.