ozren-cuculic-3Cp5SHBMHck-unsplash

Rijeka ima interaktivnu mapu javnih slavina: Na gotovo 50 lokacija možete natočiti pitku vodu

GREEN_300_listici_sredina

Stoljetne riječke špine u borbi protiv kupnje flaširane vode

Uoči obilježavanja Svjetskog dana voda, u Rijeci je predstavljena interaktivna mapa javnih riječkih slavina. Na gotovo 50 mjesta u gradu možete natočiti pitku izvorsku vodu i time smanjiti kupnju iste u plastičnoj ambalaži.

Nije tajna da se Rijeka i okolica mogu pohvaliti obiljem izvora pitke vode u čemu njezini građani već godinama uživaju jer je riječ o pitkoj izvorskoj vodi koju su odlučili dijeliti i sa svima koji navrate u Grad koji teče postavljanjem mnogih javnih slavina. Kako bi u svakom trenutku posebice tijekom ljetnih mjeseci znali gdje vam je nabliža riječka javna špina, lokalno komunalno društvo odlučilo ih je mapirati.

Gotovo 50 punktova s osvježavajućom pitkom vodom

Njihovim mapiranjem, KD ViK ujedno želi i podsjetiti na važnost smanjenja plastičnog otpada, pa umjesto da kupujete flaširanu vodu u trgovinama i kioscima, poslužite se pitkom vodom iz javnih špina. Na mapi je ukupno ucrtano 44 javnih slavina, a ovisno o tome gdje se u tom trenutku nalazite, prema tome ćete na mapi pronaći onu koja vam je najbliža.

Veliki radovi 

Sve slavine bit će dostupne do 15. listopada kada se dio njih privremeno gasi (što ne uključuje one u centru grada). Naime, Rijeka i okolica trenutno provodi veliki projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Rijeka pa će svoje ponovno otvaranje, slavine imati u travnju 2024. godine. Interaktivnu mapu u svakom trenutku možete provjeriti ovdje.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.