322711383_4194156710808444_2182150298451842965_n

Veliko bravo za TZ Rijeka: Zabranili korištenje konja na Međunarodnoj karnevalskoj povorci

GREEN_300_listici_sredina

Dobra strana karnevala

Lijepe vijesti stižu iz Rijeke. Ni ovu godinu na Riječkom karnevalu koji se održava 19.2. nećemo vidjeti životinje. Naime, Turistička zajednica Grada Rijeke odbila je zahtjev za korištenje konja u povorci. Bravo!

Za nešto više od dva tjedna, točnije 19. veljače u Rijeci se tradicionalno održava Međunarodna karnevalska povorka. Bit će to 40. Riječki karneval koji će na riječke ulice i Korzo dovesti na tisuće maškaranih pojedinaca i stotine grupa iz zemlje i svijeta.

Ono što posebno veseli u ovom šarenom i veselom danu je činjenica da je Turistička zajednica Grada Rijeke odbila zahtjev za korištenje konja u povorci.

O tome su se na svojim stranicama oglasili i iz Udruge Prijatelji životinja koji tvrde kako Riječki karneval već duži niz godina ne dozvoljava grupama da u sklopu svog nastupa na Međunarodnoj karnevalskoj povorci imaju žive životinje.

“Pohvaljujemo ih zbog stava da centar grada na dan povorke nije mjesto za životinje zbog prevelikog broja ljudi i buke te zbog toga što se nikad ne zna kako životinja može reagirati zbog prevelikog stresa kojeg proživljava”, ističu iz Udruge.

Kako napominju, ta odluka donesena je i na apel Društva za zaštitu životinja pred desetak godina i od onda je na snazi te se to svake godine posebno napominje karnevalskim grupama koje sudjeluju u povorci. Veliko bravo za organizatore!

PHOTOS BY: Facebook, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.