345031029_1183753115669162_5249304562955942531_n

Psi, mačke, gušteri pa čak i brat: Razgovarali smo s ravnateljem gimnazije koja je uvela Pet day u školi

GREEN_300_listici_sredina

Dan kakav trebaju sve ustanove

Umjesto zvuka krede, pokojeg ispitivanja ili vike profesora iz učionica, u jednoj zagrebačkoj gimnaziji ovih je dana odjekivao smijeh, mijaukanje i lajanje. Naime, Opća privatna gimnazija u Zagrebu u svoj je školski kalendar uvela Pet day. Dan je to kad učenici u školu mogu doći u pratnji svojih kućnih ljubimaca, a ravnatelj škole otkrio nam je detalje.

Mačke, psi, papige, zlatne ribice, gušteri, samo su neki od kućnih ljubimaca koji su prije nekoliko dana dijelili školske klupe sa svojim vlasnicima, učenicima Opće privatne gimnazije u Zagrebu. Naime, ovo je vjerojatno prva škola u Hrvatskoj koja je u svoj školski kalendar uvela Pet day, odnosno dan kada učenici u školu mogu doći sa svojim ljubimcima.

Posebna procedura

Kako nam je u razgovoru otkrio ravnatelj škole Tomislav Krstičević, više od 60 kućnih ljubimaca stiglo je sa svojim vlasnicima na druženje u školu, a sve je počelo još prošle godine. “Kod nas djeca često duže u danu ostaju u školi pa smo došli na ideju da se svi jednom u godini družimo s kućnim ljubimcima. Na taj način veselja ne nedostaje po hodnicima”, istaknuo nam je ravnatelj te dodao kako se nekoliko dana prije dolaska u školu obavljaju posebne procedure. “Javljamo se mailovima svim roditeljima čija će djeca doći s kućnim ljubimcima. Provjerava se jesu li životinjice cijepljene te ako je neka od njih u procesu tjeranja, zamolimo roditelja da one ostanu kod kuće iz sigurnosnih razloga”, objasnio nam je ravnatelj.

Više bi ustanova trebalo uvesti ovakav dan

No, razloga za brigu nije bilo, jer taj je dan u školi vladala nevjerojatna sloga i sreća, a i ljubimci učenika uspjeli su se međusobno podružiti. “Bilo je tu i pasa i maca, guštera i raznih drugih kućnih ljubimaca, a jedna nam je učenica stigla na Pet day sa svojim mlađim bratom. Kaže, on je njezin kućni ljubimac”, kroz smijeh nam prepričava Ravnatelj Krstičević. S obzirom na to da je cijela škola uživala u ovom danu, gimnazija najavljuje kako nastavljaju s ovim danom već sljedeće školske godine. “Nadamo se da će više ustanova uvesti barem jedan takav dan u godini od vrtića do staračkih domova”, zaključili su iz ove zagrebačke gimnazije.

PHOTOS BY: Facebook @OPĆAPrivatnaGimnazija / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.