Drugo izdanje Pizza Festivala Zagreb u novom je ruhu stiglo u sam centar glavnog grada, Strossmayerov trg. Zaljubljenici u talijanske specijalitete od ove srijede u ugodnom ambijentu mogu uživati u delicijama s potpisom istaknutih domaćih chefova, a dobra je vijest kako se ni vegetarijanci i vegani s Festivala neće vratiti praznog želuca.
Da dobra pizza ne mora nužno sadržavati namirnica životinjskog podrijetla dokazuje ekipa iz Beg’s Plant Based Street Fooda. Njihova su jela zagrebačkim “foodiejima” zasigurno već dobro poznata s Fuliranja i prošlog izdanja Pizza Festivala, a ovogodišnja ponuda ponovno je na vrhunskoj razini.
Tim predvođen vlasnikom Eduardom Begom pripremio je cijeli niz atraktivnih pizza koje uključuju zanimljive sastojke poput suhih smokvi, plant based dimljenog lososa i sireva biljnog porijekla, a specifične su i po slasnom tijestu koje je nastalo u suradnji s popularnom craft pekarnicom Bread Club.
Zvijezda štanda je klasična pizza Quattro Formaggi, koja na zanimljiv način spaja četiri plant based sira – gorgonzolu, mozzarellu, gaudu i cheddar. Autentičan okus talijanske pizze postiže se zahvaljujući aromatičnoj pulpi od rajčice te svježem bosiljku, a tijesto je vrlo hrskavo i ukusno.
Također, dodatni bodovi idu i za veličinu porcije, koja itekako opravdava cijenu od osam eura po komadu!
Piše: Dorotea Paponja