Posjetite najzabavniji piknik u Zagrebu

GREEN_300_listici_sredina

Svaki petak u mjesecu rezerviran je za zeleno druženje

Već popularno mjesto održavanja Malog piknika je Vranicanijeva poljana zagrebačkog Gornjeg grada na kojem se može probati hrana domaćeg uzgoja i uživati u opuštenom druženju

Savršeni spoj prirode, lokalne hrane i druženja u svijeće čeka vas na Gornjem gradu, a razlog je Mali piknik, omiljeno ljetno druženje. Prvi Mali piknik na kojem ćete moći uživati u domaćim okusima s ljetnog menija Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda, održat će se sutra, 7.8. s početkom u 17 sati. Nakon toga svaki će se petak do kraja mjeseca moći uživati u pogledu na grad, a sve što se treba ponijeti je dobro raspoloženje i dekica.

Foto: Roko Bahat

Uživajte u opuštenim razgovorima uz svijeće, predahnite od gradskih vrućina, podijelite zaloga s prijateljima, članovima obitelji ili četveronožnim ljubimcima. Ovaj simpatičan događaj već nekoliko sezona okuplja brojne zaljubljenike koji su odlučili ljeto provesti u gradu. Okusi koji prožimaju nepce koji uz to imaju važnu poruku sažima poruku koju poručuje Mali plac.

Foto: Vilim Redža

Jedna od značajki je lokalna i sezonska hrana koja se kupuje od malog proizvođača, a koja nije dodatno dohranjena ili tretirana kako bi preživjela skladištenje i transport. Hrana Malog placa je kvalitetnija, finija, uz više nutritivnih sastojaka, zdravija i punog okusa. Takva hrana ima niski ekološki utisak, te se smanjuje potreba za dodatnim resursima. Također, podržavanjem lokalne kupnje prehrane troši se manje goriva pri transportu. Lokalna gospodarstva uzgajaju izvorne sorte sjemena te se njeguje bioraznolikost istih.

Foto: Sanjin Kaštelan

Na ovaj način podržavate transparentnost, neposrednost i neovisnost prodaje i potičete lokalnu ekonomiju. Arka delicija, Ekomedo, EKO Mikulec, Horizont sirevi, Iris i Branimir delicije, Leline prirodne masti, OGP Hajek, OPG Vabec, People2People Ghee, Qala i Super Danko bili s neki od izlagača prošlih sezona Malog piknika, a što nas ove godine očekuje, saznajte posjetom ovom veselom događaju!

Foto: Roko Bahat

PHOTOS BY: Sanjin Kaštelan, Roko Bahat, Vilim Redža / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.