Pogačice od slanutka

Pogačice od slanutka s visokim udjelom proteina: Kruh u kojem uživate bez grižnje savjesti

GREEN_300_listici_sredina

Priprema je laka

Kruh od slanutka je odlična alternativa tradicionalnom pšeničnom ili drugim vrstama kruha jer je bogat proteinima, vlaknima i drugim hranjivim tvarima.

U današnje vrijeme sve veća pažnja usmjerena je prema zdravoj prehrani i održivom načinu života. U potrazi za ukusnim, ali i nutritivno bogatim obrocima, mnogi se okreću alternativama tradicionalnim proizvodima. Jedan takav primjer je i super mekani kruh s visokim udjelom proteina, čija se tajna krije u neobičnim sastojcima i jednostavnom pripremom.

Sastojci za 5 mini kiflica:

100 g slanutka
2 žlice psiliuma ljuskica
1 žličica sode bikarbone pomiješane s 1 žlicom octa
100 ml vode (1/2 šalice)
Začini po želji
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sezam i crni kumin za posipanje po vrhu (opcionalno)

Postupak: Namočite slanutak preko noći, zatim ga ocijedite i isperite sljedeći dan. Ili možete koristiti slanutak iz konzerve. U blenderu pomiješajte slanutak s ostalim sastojcima. Pulsirajte na visokoj brzini dok se ne formira kremasto tijesto. Oblikujte tijesto u 5 mini kiflica. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i po želji pospite sjemenkama po vrhu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C (350°F) oko 40 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe. Nakon pečenja čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi; i dalje ostaju super mekane čak i nakon nekoliko dana! Također su pogodne za pripremu u većim količinama i zamrzavanje. Jednostavno ih odmrznite i bit će savršene kao da su tek pečeni!

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.