Ako preferirate slane, a ne slatke doručke, može biti vrlo izazovno pronaći zamjenu za kruh. Iako kruh mogu zamijeniti i različiti krekeri od mješavine sjemenki, ponekad su previše suhi i nedostatna su mu zamjena u nekom zdravom sendviču.
Pronašli smo stoga recept za lepinjice od avokada, koje možete pripremiti samo od tri sastojka. Vrlo su mekane, izdašne i sočne, odlične u vegetarijanskoj varijanti sendviča, a možete ih poslužiti i samo s nekim namazom.
Avokado ima idealan omjer masnih kiselina, a bogat je vitaminima K, C, E, vitaminima B skupine i željezom. U samo 100 grama avokada ima 160 kalorija, dva grama proteina i 15 grama nezasićenih masnih kiselina. Većina masti u avokadu je oleinska kiselina – mononezasićena masna kiselina koja je ujedno i glavna komponenta maslinovog ulja, a neka istraživanja tvrde da smanjuje upale u organizmu.
Sastojci
- avokado
- jaje
- 50 g tvrdog sira
Priprema
Avokado očistite od koštice i izvadite mekanu unutrašnjost. Stavite meso avokada u zdjelu i usitnite vilicom, dodajte jaje i sir. Sve začinite (sol, biber, crvena paprika) i dobro izmiješajte. Pleh za pečenje obložite papirpm za pečenje te žlicom formirajte lepinjice. Možete ih posuti nekim začinskim biljem, bosiljkom ili ružmarinom. Pecite na 200 stupnjeva 15 minuta. Kada lepinjice dobiju zlatnožutu boju, spremne su za vaš ukusni sendvič.