Pivski prah nastaje dehidracijom piva, ostavljajući samo osnovne sastojke u suhom i koncentriranom obliku. Kako se više ne mora prevoziti pivo u tekućem stanju, smanjuju se emisije ugljika tijekom transporta.
Osim toga, proizvodni postupci pivovare koriste obnovljive izvore energije i usredotočeni su na smanjenje otpada, čineći ga doista održivim i ekološki prihvatljivom alternativom tradicionalnim praksama proizvodnje piva. Zahvaljujući ovom novom pristupu, ljubitelji piva mogu uživati u svom omiljenom napitku sa smanjenim negativnim utjecajem na planet.
Njemačka pivovara pronašla rješenje
70% lošeg klimatskog utjecaja jedne litre piva povezano je s pakiranjem i transportom. Njemačka pivovara Neuzelle je došla do inovativnoga rješenja. Naime, boce, limenke i bačve, ispunjene tekućinom, imaju određenu težinu. Ako se može smanjiti veličina pakiranja i time potreba za transportom, može se značajno smanjiti i loš utjecaj industrije piva.
Njihovo piće napravljeno od samo dva elementa – praha piva i vode, pa će baš svatko moći kod kuće imati vlastitu pivovaru, samo trebate izmiješati prah s vodom.
Svojom zlatnom nijansom, gorkim notama i pjenušavošću, ovo najnovije pivo iz Neuzellea okusa je sličnog pivu, ali je bezalkoholno i nema mjehurića, a u pivovari trenutno rade i na alkoholnoj verziji.
Pivovara još uvijek traži investitore, a nadaju se da će pivo na tržište za četiri mjeseca.