eko pivo naslovna

Pivo u prahu: Njemačka pivovara ima način kako smanjiti ugljični otisak kod proizvodnje

GREEN_300_listici_sredina

Održiva proizvodnja

Prva održiva pivovara na svijetu predstavila je revolucionarnu inovaciju: pivski prah. Novi 'oblik' piva može značajno smanjiti ugljični otisak povezan s tradicionalnom proizvodnjom piva.

Pivski prah nastaje dehidracijom piva, ostavljajući samo osnovne sastojke u suhom i koncentriranom obliku. Kako se više ne mora prevoziti pivo u tekućem stanju, smanjuju se emisije ugljika tijekom transporta.

Osim toga, proizvodni postupci pivovare koriste obnovljive izvore energije i usredotočeni su na smanjenje otpada, čineći ga doista održivim i ekološki prihvatljivom alternativom tradicionalnim praksama proizvodnje piva. Zahvaljujući ovom novom pristupu, ljubitelji piva mogu uživati u svom omiljenom napitku sa smanjenim negativnim utjecajem na planet.

Njemačka pivovara pronašla rješenje

70% lošeg klimatskog utjecaja jedne litre piva povezano je s pakiranjem i transportom. Njemačka pivovara Neuzelle je došla do inovativnoga rješenja. Naime, boce, limenke i bačve, ispunjene tekućinom, imaju određenu težinu. Ako se može smanjiti veličina pakiranja i time potreba za transportom, može se značajno smanjiti i loš utjecaj industrije piva.

pivo

Njihovo piće napravljeno od samo dva elementa – praha piva i vode, pa će baš svatko moći kod kuće imati vlastitu pivovaru, samo trebate izmiješati prah s vodom.

Svojom zlatnom nijansom, gorkim notama i pjenušavošću, ovo najnovije pivo iz Neuzellea okusa je sličnog pivu, ali je bezalkoholno i nema mjehurića, a u pivovari trenutno rade i na alkoholnoj verziji.

Pivovara još uvijek traži investitore, a nadaju se da će pivo na tržište za četiri mjeseca.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.