Dizajn bez naslova (7)

Perzijski mačak Ante iz Splita je pobjednik svjetske izložbe mačaka

GREEN_300_listici_sredina

Po pravilima Svjetske federacije mačaka (WCF)

Natjecanje se odvijalo u nekoliko kategorija i krugova.

Ovog vikenda u Karlovcu je izabrana najljepša mačka. Od 354 kandidata i kandidatkinja, sveukupni pobjednik je perzijski mačak Antoshka, poznatiji pod nadimkom  Ante vlasnice Gordane Radić iz Splita.

“Ne znam kud ću s peharima, a to je zato što sam na početku bavljenja uzgojem kupila mačke od najboljih svjetskih uzgajivača”, objasnila je Gordana Radić, čiji je mačak Fidži također nagrađivan u Karlovcu, prenosi Index.

Čak 101 uzgajivača iz 17 zemalja okupila je organizacija Kluba ljubitelja mačaka Felis Croatia.

Svi su ljubitelji mačaka

Mačke je ocjenjivao žiri od deset međunarodnih sudaca, a natjecanje se odvijalo u nekoliko kategorija i krugova.

“Tu su i domaće mačke i svjetski prvaci – trebalo je sve podići stepenicu iznad, a ujedno smo htjeli da i drugi dijelovi Hrvatske vide različite mačke i pasmine”, kazao je Trpimir Frane Sulić, predsjednik Kluba Felis Croatia istaknuvši pritom da je prilično zahtjevno bilo organizirati izložbu, ali da su se na to odlučili iz ljubavi prema mačkama jer su svi članovi uzgajivači i felinolozi – stručnjaci za mačke.

PHOTOS BY: Facebook/Felis Croatia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.