jeff-sheldon-6MT4_Ut8a3Y-unsplash

Ova nova tražilica omogućuje da svaki recept pretvorite u veganski

AI tehnologija u kuhinji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Jeste li ikada naišli na ukusan recept da biste kasnije saznali da nije 100% na biljnoj bazi? Nova tražilica je priskočila u pomoć upravo ovakvoj situaciji. Lansiran početkom ove godine, EatKind je alat na bazi umjetne inteligencije koji može pretvoriti gotovo bilo koji recept u veganski preporučujući najbolje biljne alternative.

EatKind je najnovija tražilica koja uz pomoć AI tehnologije korisnicima nudi mogućnost da svako jelo pretvore u vegansko. Idealna je za dugogodišnje biljojede koji žele isprobati novo jelo, ali tek trebaju pronaći potpuno biljnu verziju ili one koji su odlučili biti fleksitarijanci. Nakon što korisnici unesu recept, alat automatski nudi popis proizvoda biljnog podrijetla kako bi zamijenio sve neveganske artikle navedene kao sastojke.

Ideja za EatKind pojavila se kada se osnivačica Neetha Avalakki mučila pronaći veganske alternative za svoja omiljena jela kada je prvi put napravila prijelaz na biljnu prehranu. Avalakki je započela s izgradnjom platforme za pomoć onima koji su već vegani ili razmišljaju o tome da na biljnoj bazi pripreme bilo koje jelo koje požele. Nije htjela samo promovirati poznate robne brendove, nego podržati lokalne startupove koji također nude zamjene na biljnoj bazi ili regionalno uzgojene usjeve koji se lako mogu uklopiti kako bi se bilo koji recept pretvorio u veganski.

EatKind trenutno djeluje kao web stranica i nudi korisnicima dva glavna načina da saznaju nove recepte ili “veganiziraju” one koje već imaju na umu. Korisnici mogu unijeti jelo koje ih zanima, primjerice hot-dog, i poput većine tražilica EatKind će ponuditi cijeli popis recepata. Tražilica vam omogućuje da jednostavno kliknete “veganiziraj recept” ispod svakog rezultata pretraživanja, pretvarajući bilo koji recept u veganski tako što zamjenjuje sve sastojke odgovarajućom veganskom alternativom. Korisnici također mogu kopirati ili zalijepiti URL bilo kojeg recepta s interneta i dobit će njegovu vegansku verziju.

Od lansiranja u lipnju ove godine u SAD-u i Indiji, Avalakki kaže da je EatKind već privukao veliku pozornost. Sada planira proširiti platformu i učiniti je dostupnom u Velikoj Britaniji, Europi, Kanadi te Australiji i na Novom Zelandu, kao i izgraditi mobilnu aplikaciju kako bi njezina usluga bilo još prikladnija za korisnike.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.